Lloyd-loom stoelen schoonmaken

Lloyd Loom stoelen zijn stoelen die lijken op rieten stoelen maar waar het eigenlijk gaat om stoelen die gemaakt zijn op basis van getwijnd (gedraaid) papier met ijzeren draden eromheen waarna het verlijmd wordt. Mede om deze reden mogen de stoelen dus ook niet al te vochtig worden.

Op welke manier kan ik stoelen van Lloyd Loom schoonmaken?

lloyd loom stoelen

Lloyd Loom stoelen kun je dus in tegenstelling tot rieten stoelen niet afnemen met veel water. Je kan het wel gewoon met een klein beetje vochtige sloffe doek afnemen en hem op deze manier schoonmaken. 

Stof / etensrestjes en kruimels kun je proberen met een stofzuiger weg te krijgen bijvoorbeeld met een speciale stofzuigerkop of bijvoorbeeld uit te blazen met een compressor.

Elke 10 – 12 jaar is het goed de stoelen nog eens over te lakken ter behoud van de stoelen, hiervoor heb je sneldrogende cellulose lak nodig. Wil je ze in een andere kleur? Dan dien je ze te verven voordat je ze gaat lakken. 

Oplossingen en tips voor Lloyd Loom stoelen schoonmaken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment