Loslatende Glitters

Shirts en andere kleding met glitters zijn steeds gangbaarder, maar wel heel vervelend als de glitters van de kleding los laten. Wat kan je doen tegen loslatende glitters? Hoe vermijd je dat de glitters overal door de was komen te zitten?

Op het gebied van glitters zijn er twee grote problemen: Wat kan ik doen tegen loslatende glitters? En hoe krijg ik glitters van mijn kleding af?

glitter uit kleding wassen
Glitter uit kleding krijgen: hoe doe je dat?

Voordat je de kleding in de wasmachine doet en alles onder de glitters zit is het verstandig om bijvoorbeeld met een kledingroller zoveel mogelijk glitters te verwijderen en het daarna in de was te doen.

Een andere – minder ecologische – manier is de kleding in te spuiten met haarspray, dit te laten indrogen en daarna met de hand te wassen.

Stoomstrijkijzer: ook met een stoomstrijkijzer is het mogelijk de glitters te verwijderen die aan een shirt vast zitten:

 • Doe de kleding binnenstebuiten en ga er met de stoomstrijkijzer over heen, zet de stoomfunctie aan. Met behulp zal de lijm van de steentjes loslaten.
 • Als de lijm warm is kan je met een pincet de glitters weghalen.
 1. Met tape of ducttape: kan je ook proberren de glitters van je shirt of andere was te halen.
 2. Met een pluisroller: probeer de glitters te verwijderen met een pluisroller.
glitters
Glitters! Prachtig op kleding, maar als ze loslaten..

Oplossingen en tips voor loslatende glitters

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • Sanae

  15 januari 2021

  Ha dit is de beste oplossing ooit tegen die irritante glitters die ik altijd uit het tapijt moet vissen. Eeuwig dank!

  Reply

Leave a Comment