Borax

Borax is een middel dat je veel terug ziet in wasmiddelen en waterontharders. Dit middeltje is hieronder in poedervorm weergegeven. Wij geven ook aan waar Borax oa. te koop is. (hier)

Wat is Borax en waar is het te koop?

borax
Borax in poedervorm

Het belangrijkste element van Borax is Boor. 1.10-3 % van de aardkost (tot 16 km diepte) bestaat uit boor; het is het 37e element in rangorde van voorkomen. Men treft het aan in zeer veel mineralen (boraten en boorcarbonaten), waaronder Borax. De scheikundige notatie van Borax is Na2B4O5(OH)4.8H2O.

De naam borax, waarvan het Nederlandse boor is afgeleid, is afkomstig van de Armeense of Perzische naam voor het mineraal: buraq respectievelijk burah. Boor (borax) was reeds in de Oudheid bekend en werd onder andere gebruikt voor de productie van glas.

Borax wordt onder andere toegepast in wasmiddelen als waterontharder. Hierdoor wordt een betere waswerking mogelijk. De naam Persil® is voor de helft afkomstig van deze toevoeging (samenvoegsel van de naam van twee bestanddelen: PERboraat / SILicaat). Verder kan het in sommige situaties worden gebruikt als vlekkenverwijderaar, desinfectie, gebitsreiniging en glazuur.

Borax Kopen

Het beste kan je gewoon een product als Biotex kopen voor Borex, wil je echter de pure middelen verkrijgen dan kan dat ook wel via Bol.com hier zijn deze producten vaak ook als pure variant te koop. 

Meer informatie over Borax

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Tessa Room

    28 februari 2022

    Kan je het ook gebruiken tegen spruw op een baby's tong

    Reply

Leave a Comment