Champignons Invriezen

Bij Champignons invriezen komt meer kijken dan je zou denken. Je kunt de meeste soorten paddenstoelen met succes drogen, maar niet allemaal. 

Kun je Champignons Invriezen?

Champignons Invriezen

Champignons invriezen doe je zo

Sommige hebben een veel betere textuur als je ze invriest. Terwijl sommige paddenstoelen beter gaar zijn voordat ze worden ingevroren, kunnen andere prima rauw worden ingevroren. Bij zowel rauwe als gekookte champignons is het doel bij het Champignons invriezen te voorkomen dat de paddenstoelen aan elkaar plakken tot een grote klomp. Als het tijd is om ze in een recept te gebruiken, wil je er precies uit kunnen halen wat je nodig hebt en niet een hele bak diepvriesproducten hoeven te ontdooien. Bij rauwe champignons wordt dat probleem voorkomen door ze eerst in een enkele laag in te vriezen voordat je ze verpakt.

Champignons invriezen als ze rauw zijn

Kun je champignons invriezen? Jazeker. Maak de meest verse paddenstoelen schoon die je kunt vinden. Vermijd paddenstoelen met donkere vlekken, verschrompelde paddenstoelen en paddenstoelen met een onaangename geur. Snijd de champignons in plakjes of snijd ze in blokjes. Je kunt ze altijd kleiner hakken als je ze gebruikt. Verdeel de stukjes champignon in een enkele laag op een bakplaat of een groot bord. Het is geen probleem als de stukjes elkaar raken, maar ze mogen elkaar niet overlappen. Zet 2 uur in de vriezer. Breng de bevroren champignons over in diepvries containers. Dit is de meest effectieve manier om gesneden champignons te bewaren. Omdat ze eerst in een enkele laag werden ingevroren, blijven de stukken los en individueel in de containers.

Champignons invriezen als ze gekookt zijn

Champignons, shiitakes en wilde paddenstoelen, waaronder oesters, hebben een betere textuur als je ze uiteindelijk gebruikt als ze gaar zijn voordat ze worden ingevroren. Om deze champignons in te vriezen, hak je de champignons in kleine stukjes of reepjes die niet te dik zijn. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en kook, vaak roerend, tot de champignons eerst hun vloeistof loslaten en het vervolgens weer opnemen. 

Zie hier al onze artikelen over het bewaren en invriezen van producten. 

Je kunt de paddenstoelen ook bereiden door ze eerst te stomen. Wacht tot de gekookte champignons zijn afgekoeld tot kamertemperatuur. Breng de afgekoelde champignons over in kleine diepvriesbakjes die niet groter zijn dan 1 kopje. Je kunt de champignons ook in diepvrieszakken doen en horizontaal in de vriezer leggen.

Champignons bewaren

Champignons bewaren door ze in te vriezen is de beste manier om te voorkomen dat de champignons rotten voordat je ze wilt gebruiken in jouw maaltijd. Hoe lang je champignons kunt bewaren, hangt af van hoe je ze bewaard. Als ze op de juiste manier in de vriezer bewaard, behouden ze de beste kwaliteit gedurende 10 tot 12 maanden. Echter blijven ze ook na die tijd veilig om te consumeren. Ongesneden champignons die in de koelkast liggen, behouden hun beste kwaliteit voor 10 dagen.

Oplossingen en tips voor het invriezen van champignons

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment