Roestvlekken verwijderen

Heb je van die lelijke roestplekjes op bijvoorbeeld je kookplaat, bestek, kleding of in de badkuip? Met deze tips verwijder je jouw roestvlekken.

Hoe kan ik het beste roestvlekken verwijderen?

roestvlek

Het verwijderen van roest is afhankelijk van het materiaal waarop de roestvlek zich bevindt.

Roest op nikkel

Mochten er op nikkelen voorwerpen roestvlekken zichtbaar zijn dan kun je deze vlekken verwijderen door de roestvlekken met olie in te wrijven, enkele dagen in te laten trekken en dan met een zachte doek af te nemen.

Roest op porselein of email/emaille

Op porselein verwijder je roestvlekken met een papje van borax en azijn.

Roest op metaal (bv. strijkijzer, enz.)

Op metaal kun je roestvlekken verwijderen door een zalfje van zout en boter te maken. Dit moet je ongeveer een uur laten inwerken en daarna afnemen met een doek of keukenpapier.

Roest in de badkuip

Roestvlekken in een badkuip kan je door schuren met borax en citroensap wegkrijgen.

Roest op bestek

Roest verwijder je van je messen, vorken en lepels door ze in te wrijven met rauw uiensap.

Roest op kleding

Roestvlekken verwijderen uit kleding | tip voor het verwijderen van roestplekken uit t-shirt, broek, trui of andere textiel.

Roestvlekken verwijder je uit kleding of andere textiel door citroensap op de vlek te druppelen en tussen vochtige doeken te verwarmen met een strijkijzer. Gebruik geen zeep om de roestplek te verwijderen.

Het verwijderen van roestvlekken gaat ook erg goed als je de stof strak gespannen houdt boven kokend water (fluitketel) met de vlek naar boven en druppel er wat citroensap op, je ziet de vlek langzaam verdwijnen. Eventueel herhalen bij hardnekkige vlekken. Wel oppassen voor je vingers.

Andere roestvlekken

Oplossingen en tips voor het verwijderen van roest

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment