Vuile handen reinigen

Je ketting valt eraf of je bent met een ander vies klusje bezig. Het resultaat is dat je handen vol met zwarte smeerolie of kettingvet zitten. Hier lees je hoe je dat eenvoudig van je handen afkrijgt. 

Hoe maak ik het beste handen schoon van bijvoorbeeld kettingvet of smeerolie?

vieze handen smeerolie
 • Vuile handen van bijvoorbeeld smeerolie maak je eenvoudig schoon door ze te wassen met groene zeep. Groene zeep is een uitstekende ontvetter en niet schadelijk voor je huid.
 • Heb je geen groene zeep voor handen? Gebruik dan afwasmiddel. Afwasmiddel heeft ook een ontvettende werking waardoor smeer en olie snel van je handen verwijdert wordt.
 • Voor een schurend effect kun je er een beetje suiker bij doen. Dat werkt bijvoorbeeld uitstekend bij vieze kettingsmeer handen.

Meer oplossingen en tips voor handen vol met olie en vet? 

In onze reacties vind je vaak meer middeltjes die werken!
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Hans

  14 oktober 2016

  Voor hardnekkige olie gebruik je de drietrapsformule: stap 1 klontje margarine goed inwrijven in je vuile handen (olie lost op in vet), stap twee: koffiedik voor een schurend effect en neemt het oliemengsel een beetje op Stap 3 afwasmiddel voor de eindreiniging dan warm water om alles af te spoelen.

  Reply
 • R. Uffing

  1 juli 2012

  Als je smerige handen hebt (van bijv. de smeerolie van je fietsketting of tuinieren met grond), dan moet je deze tip eens proberen.

  Smeer als eerste: je handen helemaal in met koude koffiedik drap. Uit de koffiefilter. Dan: laat je het eventjes intrekken en was daarna met warm water alles af. Je handen worden weer schoon.

  Deze tip heb ik vroeger zelf gebruikt en werkt bij mij prima.

  Reply

Leave a Comment