Zonnescherm schoonmaken

Een zonnescherm zit vaak mooi opgerold en komt te voorschijn als het zonnetje flink schijnt en je op dat moment liever wat schaduw hebt. Fijnstof, pollen, vogelpoep en meer zorgen er dan voor dat het doek van het zonnescherm steeds wat vuiler wordt. Ook nattig oprollen heeft vak een vies zonnescherm als resultaat. Op deze pagina vind je een tip hoe je het scherm kunt reinigen. 

Hoe kun je het beste een zonnescherm schoonmaken?

zonnescherm schoonmaken

Als in de lente het zonnetje schijnt is het een goede periode om te controleren of je zonwering schoon is. Is dit niet het geval dan betekent dat dus dat je het zonnescherm moet schoonmaken. Een klus waar veel mensen tegenop zien. Je kunt dit op de volgende manier doen: 

 1. Schraap eerst alle vlekken van vogelpoep en dergelijke weg van het zonnescherm.
 2. Vervolgens maak je het zonnescherm schoon door het helemaal in te zepen met groene zeep.
 3. Daarna draai je het scherm op en laat je het een nacht zitten.
 4. De volgende dag schoonspoelen met de tuinslang. 

Meer oplossingen en tips voor een schoon zonnescherm

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

7 Comments

 • Janske

  6 juni 2016

  als je de markies met groene zeep hebt schoongemaak1t en nagespoeld, is het dan niet verstandig de markies met een verdunde schoonmaakazijnoplossing na te behandelen? Ev. met een kletsnatte doek?

  Hart. groet.

  Reply
 • Dani

  18 mei 2014

  Onze zonnescherm zat ook onder de vlekken en vogel poep, we hebben vanaf de onderkant met de hoge drukspuit alles er weer uit/afgekregen

  Reply
 • Beertje

  3 maart 2013

  Wij wonen in een 11 hoge flat. Mijn probleem is ze hebben van boven af wat naar beneden gegooid. Hu zitten er heel veel vlekken op tot onze grote ergernis. Hoe kom ik er aan de buitenkant bij, aan de zijkanten lukt een klein stukje en in het midden en hoger wie weet raad!!?

  Reply
 • Cees van den Bulck

  4 juni 2012

  Ook ik zou graag mijn zonnescherm schoonmaken en vrijmaken van vooral vogelpoep. Maar dat is op 7 hoog in een flat erg lastig. Ik kan met een afwasborstel net ongeveer een halve meter vanaf de onderkant enigszins schuren. Ik zet het scherm uit als het regent zonder al te veel wind. Meer mogelijkheden zie ik niet. Heeft iemand hier misschien nog tips voor? Bij voorbaat dank.

  Reply
 • Glenn

  29 mei 2012

  Schoonmaken van zonnescherm of markies is goed zelf te doen en hoeft niet duur te zijn. Met een hoop middelen krijg je wel direct een redelijk resultaat maar beschadigen je doek dus heb je er maar kort plezier van gehad en achteraf spijt.

  Ook ik lees regelmatig al die middeltjes die worden genoemd door mensen die er GEEN verstand van hebben en het wellicht zelf ook niet hebben geprobeerd !

  Laat je informeren door een bedrijf welke er wel verstand van heeft. Er zijn gewoon Zonwering schoonmaak bedrijven.

  Ik heb me door zo een bedrijf laten informeren en geen spijt van. De middelen kosten niet veel maar zijn speciaal voor zonweringdoek. Er werd precies verteld wat ik wel en juist niet kon doen en gebruiken en gewaarschuwd voor gebruik en handelingen op internet beschreven. Zij hebben mij een eerlijk en goed advies gegeven

  LAAT JE GEWOON EERST ADVISEREN DOOR EEN SPECIALIST

  Reply
 • wilna

  17 mei 2012

  Maar als het dan schoon is ,als je er al bijkomt, dan is het toch niet meer waterdicht?

  Reply
 • Rianne

  10 mei 2012

  ik kom er niet bij!! met de trap kan ik net de buitenkanten schoonmaken, hoe krijg ik het zonnescherm eraf?

  Reply

Leave a Comment