Cake nog niet gaar

Je cake heeft al in de over gestaan en je hebt hem inmiddels af laten koelen in de koelkast met het idee dat de cake klaar was. Op het moment dat je de cake uit de bakvorm haalt blijkt echter dat dit nog niet het geval is. Kan je dan de cake gewoon weer terug zetten in de oven en verder afbakken?

Kan je nog iets met cake als je erachter komt dat deze niet gaar is?

cake-gaar-niet-gaar

Lees van te voren sowieso het recept goed door, hoe lang het duurt voor de cake gaar is. Vaak is de cake van de bovenkant ook eerder gaar dan aan de onderkant, dus probeer ook bij de cake uit de oven halen of de onderkant ook al gaar is. Een zompige cake is niet iedereen fan van (er zijn natuurlijk wel wat fans). 

Een uitgedroogde cake zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Dus moet de cake wel verder doorgaren, maar niet verder uitdrogen? Doe er dan bijvoorbeeld zilverfolie overheen en zet hem hierna terug in de oven. Door de zilverfolie wordt er zoveel mogelijk vocht in de cakevorm bewaard.

Cake niet gaar opnieuw in oven

Een leuk tip is wanneer de cake nog niet gaar is, deze door te snijden in te lengte, om te keren in het bakblik en terug te doen in de oven. Dit één van de weinig manieren om een niet gare cake opnieuw de oven in te doen. Zorg er wel voor dat de cake niet te droog wordt dus zet de cake nadat je klaar bent

Kan je een niet gare cake gewoon eten?

Mjah.. Het gaat om het beslag waar rauw ei in zit. Dit zou een risico kunnen zijn voor ouderen, zwangeren en kinderen. Er worden in de praktijk wel mensen ziek van rauw ei, dus ja, je moet oppassen.. Maar ik durf niet te zeggen dat je het echt niet kan eten. 

Nooit meer last van een niet gare cake

Doe de ovenstand lager, op bijvoorbeeld 160 graden en gaar de cake wat langer. Dan is het moeilijker om mis te zitten. 

Meer oplossingen en tips over niet gare cakes..

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Sanae

    28 januari 2021

    Die laatste tip van dat je minder vaak mis zit bij 160 graden is niet jullie beste!

    Reply

Leave a Comment