Cake nog niet gaar

Je cake heeft al in de over gestaan en je hebt hem inmiddels af laten koelen in de koelkast met het idee dat de cake klaar was. Op het moment dat je de cake uit de bakvorm haalt blijkt echter dat dit nog niet het geval is. Kan je dan de cake gewoon weer terug zetten in de oven en verder afbakken?

Kan je nog iets als je erachter komt dat deze niet gaar is?

cake-gaar-niet-gaar

Lees van te voren sowieso het recept goed door, hoe lang het duurt voor de cake gaar is. Vaak is de cake van de bovenkant ook eerder gaar dan aan de onderkant, dus probeer ook bij de cake uit de oven halen of de onderkant ook al gaar is. Een zompige cake is niet iedereen fan van (er zijn natuurlijk wel wat fans). 

Een uitgedroogde cake zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Dus moet de cake wel verder doorgaren, maar niet verder uitdrogen? Doe er dan bijvoorbeeld zilverfolie overheen en zet hem hierna terug in de oven. Door de zilverfolie wordt er zoveel mogelijk vocht in de cakevorm bewaard.

Een andere tip van een bezoeker was om in het vervolg de ovenstand lager te doen op bijvoorbeeld 160 graden en dan de cake langer te garen.

Meer oplossingen en tips over niet gare cakes..

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?