Rode wijnvlekken verwijderen

Rode wijn vlekken verwijderen | Tips voor het verwijderen van een rode wijnvlek uit kleding, tapijt of ander textiel.

Hoe kan je rode wijn vlekken verwijderen?

rode wijn vlekken - hoe verwijder je ze
rode wijn vlekken - hoe verwijder je ze? Tips om rode wijnvlekken te verwijderen.

Rode wijn vlekken verwijder je met behulp van witte wijn. Heb je geen witte wijn bij de hand, strooi dan zout op de vlek. Dit absorbeert de wijn. Vervolgens deppen.

Morst iemand rode wijn op het tapijt gooi er dan direct wat bier op. Even deppen en op laten drogen. De volgende dag stofzuigen en de rode wijnvlek is weg. (met dank aan Heroja)

Anderen beweren dat je rode wijnvlekken het best kun verwijderen met jenever. (met dank aan Mister Proper)

Cleo adviseert ons om de rode wijn eerst droog te deppen met een keukenpapiertje en er vervolgens Spa Rood overheen te gieten. Laat de bubbels vervolgens het werk doen. Deze tip werkt niet bij ingedroogde vlekken.

Een bezoeker adviseert om niet direct het tafelkleed van tafel te trekken als er rode wijn is gemorst, maar even een oude krant onder de vlek te leggen en vervolgens de vlek te bestrooien met zout. Na afloop van het diner kun je de vlek eenvoudig uitspoelen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om wijnvlekken uit kleding of ander textiel te krijgen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment