Tegellijm Verwijderen

Tegellijm verwijderen is een van de klusjes die vaak voorkomen bij een huis, keuken of badkamer renovatie. Als je naar een nieuw huis bent verhuisd, is de kans groot dat je de ontwerpkeuzes van de vorige eigenaar niet leuk vindt.

Hoe kun je het beste tegellijm verwijderen?

Tegellijm Verwijderen

Tegellijm verwijderen is een van de klusjes die vaak voorkomen bij een huis, keuken of badkamer renovatie. Als je naar een nieuw huis bent verhuisd, is de kans groot dat je de ontwerpkeuzes van de vorige eigenaar niet leuk vindt. Overschilderen of nieuw behang ophangen is een fluitje van een cent, maar de cementdekvloer verwijderen en opnieuw aanbrengen is echter een heel andere ervaring. Je hoeft niet alleen elke tegel eraf te halen, maar je houdt ook al lijm over, die stevig aan de muur geplakt zit. Dat moet weg voordat je de nieuwe tegels kunt plaatsen. In dit artikel kom je erachter hoe je tegellijm kunt verwijderen.

Cement tegellijm verwijderen

Er zijn twee eenvoudige methoden die u hier kunt proberen: warm water en stomen. Dit zou voldoende moeten zijn om sommige soorten tegellijm te verwijderen, maar voor hardnekkige materialen kan het gebruik van commerciële tegellijmverwijderaars nodig zijn. Welke tegellijm voor vloertegels het beste werkt? Als je besluit om in de winkel gekochte producten te proberen, zoek dan naar een citroenzuur gebaseerd product. Voor een krachtig product werkt de Alabastine vloerlijmverwijderaar het beste. Deze soort zijn minder schadelijk en hebben tijdens gebruik minder ventilatie nodig. Voor de oplossing in dit artikel heb je warm water, een schone doek, beschermende lakens, schrapers en beschermende uitrusting nodig. Afhankelijk van de staat van de muur nadat u de tegellijm heeft verwijderd, kan het zijn dat u deze moet laten afschuimen. Dit om een ​​vlak oppervlak voor de nieuwe tegels te garanderen. In enkele gevallen, als de mortel bijzonder sterk is, kan het het beste zijn om de muur opnieuw te laten storten.

Tegellijm verwijderen van tegels met warm water

Zorg ervoor dat u wat plastic hoezen of oude lakens op jouw vloer legt om deze te beschermen tegen het gevallen residu. Dompel een doek in een kom met warm water. Het water moet zo heet aanvoelen als je aankan, aangezien je de doek er handmatig in moet dompelen. Doordrenk de lijm met de doek. Dit maakt het los, waardoor het gemakkelijker wordt om van de muur te halen. Het kan zijn dat u de doek een tijdje moet laten zitten om hem te laten werken. Zodra de mortel zacht is geworden, schraapt u deze weg met een schraper of een behangstomer. Herhaal het proces totdat alle tegellijm is verwijderd. Verwijder het residu van de vloer. Dit zou gemakkelijk moeten zijn als u beschermende lakens heeft neergelegd. Pak ze gewoon op en gooi het residu weg. Veeg eventueel op de vloer resterende lijm op.

Oude tegellijm verwijderen met een behangafstomer

Werk bij gebruik van een stomer in kleine gebieden om te voorkomen dat de lijm weer uithardt. Geduld staat centraal bij het verwijderen van oude tegellijm. Volg deze stappen om het proces gemakkelijker te maken: Leg opnieuw wat beschermende vellen neer om het gevallen residu te verzamelen. Gebruik de behangafstomer om de lijm op te warmen. Beweeg het gereedschap langzaam rond en probeer niet te lang over een plek te zweven. Als het zacht wordt, kan je de tegellijm verwijderen door het eraf te schrapen. Herhaal het proces totdat je alle lijm heeft verwijderd. Neem de tijd om het te verwijderen, want overhaast werken levert mogelijk niet het gewenste resultaat op. Wees extra voorzichtig als je de stoommethode op een gipsplaatwand gebruikt. Laat de stomer niet langer dan 20 seconden op dezelfde plek staan, anders kan het gips wegblazen.

Tegellijm resten verwijderen van tegels

Als je oude tegels opnieuw wilt gebruiken, moet je tegellijm verwijderen van de tegels voordat je ze opnieuw aanbrengt. Je kunt dezelfde methoden gebruiken als bij het verwijderen van de lijm van de muur. Of, voor het beste resultaat, kun je de tegels in heet water laten weken. Laat ze minstens een uur of een nacht weken. Eenmaal doorweekt, haal ze eruit en schraap de lijm er voorzichtig af. Gebruik een schone doek, zodat je geen vuil of lijm opnieuw op de tegel aanbrengt. Zodra de tegels volledig droog zijn, kan je ze opnieuw op de muur aanbrengen.

Oplossingen en tips voor het verwijderen van tegellijm

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment