Statische Bank Oplossen

Een statische bank, die vervolgens in je haar, je kleding en meer een statische reactie opwekt. Het gebeurt elke winter. Alles wat je in jouw huis aanraakt, geeft je een kleine schok, of je hoort een krakend geluid terwijl je of jouw huisdieren over het tapijt lopen. Misschien zie je 's nachts vonken als je de lakens aanpast, of staat je haar overeind als je het borstelt. Het is allemaal te danken aan statische elektriciteit.

Wil je gelijk weten hoe je dit moet oplossen? De oplossing zit hem in luchtbevochtiging. (tegenwoordig al voor minder dan €50 te bestellen) Lees waarom.

Wat kun je doen tegen een statische bank?

Statische Bank

Met deze eenvoudige stappen kan je statische elektriciteit in uw huis en een statische bank verminderen of verwijderen.

Wat zorgt voor statische elektriciteit op jouw bank en in het huis

Statische elektriciteit is de onbalans tussen positieve en negatieve ionen ladingen. Sommige dingen hebben positieve ionen ladingen en andere hebben negatieve ionen ladingen. Wanneer dingen met tegengestelde ladingen uit elkaar worden getrokken, springen elektronen van de ene naar de andere. Deze overdracht leidt tot een onbalans, en deze onbalans leidt tot een schok. Statische schokken kunnen pijnlijk en verrassend zijn. Relaxen op een bank die statisch is kan vaak irriteren door alle prikkels die het veroorzaakt. Ze zijn meestal niet gevaarlijk, maar er zijn een paar uitzonderingen.

Statische elektriciteit en huishoudelijke artikelen

Statische elektrische schokken zijn in wezen miniatuur bliksemschichten die tussen dingen springen. Hoe meer ontvlambaar die dingen zijn, hoe groter het risico dat het brand veroorzaakt. Oplosmiddelen zijn brandbaar. Spuitbussen zijn ontvlambaar. Verschillende gewone huishoudelijke artikelen zijn ontvlambaar, waaronder enkele verrassende dingen zoals chips. Dat betekent niet dat je jezelf elke keer zorgen hoeft te maken als je een snack haalt. Het betekent echter wel dat je slim moet zijn in waar je brandbare voorwerpen opslaat en hoe je ermee omgaat.

Het verminderen van een statische bank en statische reacties in het huis

De beste manier om statische elektriciteit in jouw huis en een statische bank kwijt te raken, is door de luchtvochtigheid binnenshuis te verbeteren. Houdt de relatieve luchtvochtigheid van jouw huis tijdens de wintermaanden ten minste 30%, hoewel 40-50% ideaal is. In oudere of tochtige huizen, of als het zo koud is dat jouw kachel non-stop moet werken, heb je wellicht ook enkele andere maatregelen nodig. Zelfs een luchtbevochtiger voor het hele huis kan moeite hebben om het vochtgehalte op peil te houden bij temperaturen onder het vriespunt. Met kamer bevochtigers kan je het comfort verbeteren in de kamers die je het meest gebruikt. Luchtbevochtigers met koude mist zijn het veiligst. Velen verspreiden ook etherische oliën om ook geur toe te voegen. Een sudderende pan soep is een klassiek teken van de winter. De opstijgende stoom voegt vocht toe aan de lucht in huis en helpt statische elektriciteit te verminderen. Het hoeft echter geen soep te zijn. Een pot met water doet het ook. Gooi er wat citrusschillen of kaneelstokjes in voor geur als je dat wilt.

Tegen een statische bank

Dek synthetische banken af met een laken. Microvezel en polyester zijn populaire bank stoffen omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar ze zijn ook synthetisch, wat betekent dat ze vatbaarder zijn voor statische elektriciteit. Je kan er dagelijks een droogtrommel overheen wrijven of bedekken met een deken van natuurlijke vezels om statische elektriciteit te voorkomen.

Een zelfgemaakte anti-statische spray

Wat je nodig hebt om een anti-statische spray voor je statische bank te maken, is een spuitfles, twee eetlepels wasverzachter of haarconditioner en twee kopjes water. Combineer de ingrediënten in de spuitfles en schud ze goed door elkaar. De spray kan je de hele winter dagelijks aanbrengen op stoffen meubels, beddengoed, gordijnen, tapijten en statische banken. Omdat het water bevat, mag je het niet op leer, zijde of andere materialen spuiten die niet nat mogen worden. Bewaar een ongebruikte spray uit de buurt van hitte en licht, en bewaar deze op een plaats waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Oplossingen en tips voor de statische bank

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment