Wok Schoonmaken

Zo maak je een Wok schoon als een pro! Wil je weten hoe de grootste wok professionals een wok schoonmaken, wacht niet langer en lees de tips om jouw wok-quest succesvol te volbrengen. 

Hoe maak je een wok schoon?

Wok
Hoe maak je een Wok schoon?

Tip 1 voor het schoonmaken van de wok

Een wok kun je na gebruik het beste met water schoonmaken (dus zonder afwasmiddel) en vervolgens op een laag pitje verwarmen, om te voorkomen dat de wok gaat roesten. Daarna even met een stuk keukenpapier met zonnebloemolie erdoor en dan opbergen.

Tip 2 voor het schoonmaken van de wok

Doe wat zout op de bodem van de droge wok en laat de wok gloeiend heet worden. Af en toe omschudden en vijf minuten laten “doorbakken” en je wok is weer brandschoon!

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Spoel na het koken de wok af met water en eventueel met een spons, gebruik hierbij geen afwasmiddel of zeep. Meestal blijft er dan een vettig laagje over in de pan, maar dit is juist goed. Het vettig laagje mag in een Wok. 

Meer oplossingen en tips over Wok onderhoud

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment