Opgezette Dieren Schoonmaken

Een opgezet dier schoonmaken is helemaal niet zo makkelijk. Er zijn wel wat middeltjes die het makkelijker kunnen maken. Lees alles over het proces van het reinigen van een opgezet dier.

Hoe maak je opgezette dieren en vogels schoon? Hoe reinig je de dieren?

Opgezette Vogel
Een opgezette vogel moet je proberen stofvrij te houden

Wat effectief werkt als het opgezette dier stoffig is is een ragebol. Met een ragebol kan je het dier stofvrij maken. Als het opgezette dier echt vies is moet je met anders aan de slag. 

Stappenplan opgezet dier schoonmaken

Neem je tijd met alle stappen. Liever voorzichtig dan snel!

  1. Spuit wat Dasty of St Marc op een doek. Veeg het stof en vuil van je opgezette dier af. Zorg ervoor dat u de richting van het haar volgt bij het reinigen!
  2. Maak indien nodig het Gewei schoon, dit kan met WD40 op een doekje. 
  3. De ogen kan je het beste schoonmaken met wat glasreiniger op een papieren doekje. Doe dit vanzelfsprekend met mate en zeer nauwkeurig.
  4. Breng met een wattenstaafje wat vaseline aan op de ogen, de neus en de mond van het dier. Bij een opgezette vogel op de snuit wat aanstippen. Je zal zien dat bij deze actie het dier al wat beschadigd is op deze vlakken. Je hoeft niet veel vaseline te gebruiken. 
  5. Geniet opnieuw van jouw opgezette dier! 

Opgezette Vogel Schoonmaken

Een opgezette vogel kan je ook schoonmaken met bovenstaande stappen. Let goed op de vleugels, ga hier niet te hard met een doek overheen. 

Oplossingen en tips voor het reinigen van een opgezet dier.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment