Poffert Zonder Poffertpan

Is poffert alleen te maken met een poffertpan of zijn er ook nog alternatieven om poffert te zonder poffertpan.

Is poffert alleen te maken in een poffertpan?

poffert
Kan je een poffert maken zonder poffertpan?

Traditoneel wordt een poffert in een poffertpan gemaakt maar kan het ook op een andere manier? Je zou het ook kunnen proberen in een puddingvorm, een ander soortige cakevorm of een waterbadvorm. Je hebt wel wat vrijheid, misschien wordt het wel minder mooi maar de smaak zal goed zijn.

Een ander alternatief is om ‘Jan in de zak' te maken

Ingrediënten poffert maken

Ingrediënten:

 • 125 gr. bloem 1
 • 25 gr. boekweitmeelzout
 • 250 ml. melk
 • 15 gr. verse gist
 • 75 gr. mager spek (dobbelsteentjes)

Bereidingswijze poffert:

Bereidingswijze:
Zeef de bloem en boekweitmeel boven een beslagkom en voeg een halve theelepel zout toe. Los de gist op in de handwarme melk.

Voeg dit bij de bloem in de beslagkom en maak er een beslag van. Bak de spekjes in een braadpan van ongeveer 30 cm. doorsnee uit en laat deze in de braadpan afkoelen. Schep het beslag op de spekjes en zet de pan op een zeer laag vuur.

De Poffert moet ongeveer in 45 minuten gaar bakken. Keer na 20 minuten de poffert om. Serveer met warme stroop.

 1. Met Baking Soda: Ook baking soda helpt goed tegen vieze geurtjes. Doe bijvoorbeeld een flinke schep baking soda in een kussensloop en doe dit samen met de leren jas of tas in een plastic zak die je dicht maakt en laat dit voor 48 uur staan. De soda zal de geur absorberen.
 2. Met krantenpapier: Wat ook kan werken is de leren jas of tas in een een afgesloten zak met kranten te doen en voor 2 dagen te laten staan. Door de textuur van het krantenpapier trekt de geur en het vocht uit het leer in het kranten papier. Hierna je leren spullen ook wederom even laten luchten.

Oplossingen en tips om poffert zelf te maken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • Christina schutte korfket

  26 juli 2021

  Moet de deksel van de poffertpan ventilatie gaatjes hebben?

  Reply

Leave a Comment