Jemako Doekjes

Jemako is een merk wat onder andere microvezeldoekjes aanbiedt. Het bedrijf investeert veel in product innovatie en heeft op vele schoonmaak vlakken topproducten in het assortiment. 

Wat zijn Jemako Doekjes? Weken ze goed?

Schoonmaken

Dit is géén gesponsord artikel. Dat wil ik graag even vooropstellen aangezien de inhoud wellicht riekt naar reclame ;-). 

Wat overtreft de ui?

Tot op heden zwoer ik bij de ui als hét hulpmiddel bij het lappen van de ramen. Emmertje warm water, ui erin en daar de ramen mee lappen en droog maken met een eenvoudige trekker. Maar daar is verandering in gekomen: de Jemako doek.

Jemako

In mijn omgeving hoorde ik al vaker verhalen over deze geweldige doeken, maar als scepticus wilde ik er niet aan. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en heb een zogenaamde Profidoek van iemand geleend. Geweldig! Je maakt de doek een beetje vochtig en je kunt vervolgens alles eenvoudig afnemen. Na die ervaring besloot ik een starterspakketje aan te schaffen.

Ramen lappen met Jemako

Mijn starterspakketje bestaat uit 3 zogenaamde Profidoekjes, een droogdoek en een schoonmaakhandschoen. De schoonmaakhandschoen maak je vochtig en deze is handig om het grove vuil te verwijderen van kozijnen en ramen. Vervolgens maak je een Profidoek vochtig en hiermee maak je de ramen schoon. Even nadrogen met de droogdoek en de ramen zijn streeploos schoon. 

De voordelen van Jemako op een rij:

  • Supersnel klaar (in mijn geval 8 hoge ramen, 3 kleine raampjes en een groot keukenraam in minder dan een half uur)
  • Geen schoonmaakmiddel nodig, alleen water, dus milieuvriendelijk
  • Geen gedoe met emmers

Enige nadeel

het kost wel wat. Mijn setje kostte zo'n 60 euro, maar dan heb je ook wat. De profidoeken zijn ook ideaal om de woonkamer mee af te stoffen. 

Oplossingen en tips voor microvezeldoekjes

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment