Kleren Wassen Temperatuur

Kun je kleren voor 50 graden ook op 40 graden wassen? Is het mogelijk kleding die alleen geschikt is voor 30 graden toch stiekem ook mee te laten draaien voor een wasje van 40 graden? Lees alles over was temperaturen en krimpende kleding ;)!

Kun je 30 graden kleding ook op 40 graden wassen?

30 graden 40 graden
30 Graden 40 Graden

Vaak kiezen kledingmerken er vaak voor om maar 30 graden op de kleding te zetten om zo problemen of issues te voorkomen. Dit terwijl 40 graden voor veel kleding best goed mogelijk is. Neem het risico gewoonweg niet met kleding die je niet kan missen, maar een beetje experimenteren met graden kan geen kwaad. 

Verschillende ervaringen met verschillende was temperaturen

  • ” Ze zeggen wel eens dat handdoeken pas hygiënisch schoon worden op 60 graden, maar ik was al jaar en dag bijna al mijn was op 40 graden. (ook een beetje uit energiezuinigheids overweging) Net wat ik boven al genoemd heb, ik doe soms een lepel zuiveringszout bij het waspoeder en dat werkt goed.
  • ” Ik weet wel eens niet of je wel af kunt gaan op de etiketjes in kleren. Schrijven de fabrikanten niet voor de zekerheid hun instructies heel veilig? Ik heb ooit in een wit katoenen shirt (!) het etiket gezien: apart wassen op 30 graden. Dan denk ik: kom op zeg, als wit katoen nergens meer tegen kan kunnen we alles wel apart gaan wassen.
  • ” Ik denk ook dat er een groot gedeelte veiligheid in die instructies zit en dat ze daarom heel vaak die 30 graden gebruiken. Ik was ook altijd al mijn shirts op 40 graden hoor! Niks mis mee.
  • Dat op 95 graden wassen (bij mij dan 90 graden, hoger gaat mijn wasmachine niet) doe ik regelmatig. Ik laat hem dan gewoon zonder was draaien met een beetje schoonmaakazijn erin voor een goede reiniging. Ik ga nu voortaan ook mijn shirtjes maar op 40 graden wassen, want naar mijn idee wordt het dan wel schoner.
  • ” Lederlook legging is gewassen op een gewoon 30 graden-programma in plaats van het vereiste handwas symbool. Ik had wel de centrifugestand aangepast van 1600 naar 700. Legging eruit gehaald en opgehangen en de rest van de trommel nog op 1600 gecentrifugeerd. Legging ziet er nog net zo uit als voordat-ie in de machine ging!
  • ” Ondergoed wat ertegen kan op 60 graden, maar grotendeels op 40 dekbedhoezen ook op 40 40 is hier de standaard, de rest uitzondering.
  • ” Beddengoed doe ik ook op 60 graden, ik ben allergisch voor huisstofmijt. Witte was de ene keer op 60 graden, de andere keer (bijvoorbeeld als het alleen maar ondergoed en witte overhemden enzo zijn) 40 graden. Of soms als ik twijfel 50 graden.
  • ” De wasmiddelen van tegenwoordig zijn ook op lage temperaturen goed voor het reinigen dan.

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer tips over bij welke temperatuur je wat moet wassen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment