Vlees hoeveelheid per persoon

Wat is een normale hoeveelheid vlees per persoon bij bijvoorbeeld avondeten? Wat is bijvoorbeeld te veel vlees?

Hoeveel vlees kan je het beste per persoon gebruiken in een gerecht?

hoeveelheid vlees
hoeveelheid vlees per persoon: ongeveer 100 gram per persoon bij mager vlees.

In de schijf van vijf vind je onder meer onbewerkt mager vlees terug. Voedingscentrum.nl geeft aan dat het verstandig is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees, zoals rundvlees en varkensvlees.

Afhankelijk van hoe vaak je vlees eet in een week kan je daar bijvoorbeeld de hoeveelheid op afstemmen. In het verleden was 150 gram een vaak voorkomende hoeveelheid, tegenwoordig wordt er vaak aangeraden om het bij ongeveer 100 gram per persoon bij mager vlees te houden, en bij vet vlees of vis zelfs wat minder.

Vlees kan je vervangen door bijvoorbeeld ook tofu, tempé of ei, peulvruchten of bijvoorbeeld noten. 

Meer oplossingen en tips over de hoeveelheid vlees per persoon.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?