Bruine kringen vensterbank

Bruine kringen in de vensterbank: grote kans dat ze ontstaan door je de planten daar hebt water gegeven en bijvoorbeeld de planten of de bloempot of vaas wat lekt. Maar hoe kom je nou weer van die bruine kringen in de vensterbank af?

Hoe verwijder je bruine kringen op de vensterbank?

vensterbank-bruine-vlekken
Bruine vlekken in de vensterbanl - hoe kom je er van af?

Hoogstwaarschijnlijk kun je het grootste deel van de vlek al weg weg krijgen met een doekje of een sopje.

Voor de hardnekkige vlekken die achterblijven na het afnemen met een doekje kan je proberen wat soda te mengen met water en dit op te laten lossen en dan vervolgens de vlek af te nemen.

Let bij het gebruik van soda wel even op wat voor type vensterbank je hebt. Afhankelijk van het materiaal kan het gaan verkleuren.

Voor bijvoorbeeld het schoonmaken van een marmer of andersoortig natuurstenen vensterbanken heb je ook specifieke producten; zoals HG natuursteen en marmerreiniger.

Bij organische vlekken (aarde, nat hout, zand) is het niet het makkelijkste om de vlekken te verwijden. Je kunt het proberen met bijvoorbeeld waterstofperoxide of eventueel met wat ammonia.

Oplossingen en tips om bruine vlekken uit de vensterbank te verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment