Ontlasting Vlek Verwijderen

Als je kat of hond in huis heeft geplast of gepoept, gebruik dan deze tip om de vlek en geur te verwijderen. 

Een jong hondje dat nog niet zindelijk is? Een senior die af en toe “vergeet” dat het binnen niet mag? Een sproeiende kat in huis? 

Hoe verwijder ik ontlasting en urine vlekken?

ontlastingvlekken


De vlekken en geur van urine en ontlasting zijn goed te verwijderen met een sopje van Biotex omdat dit enzymen bevat die het vuil afbreekt. Eerst de vlek zoveel mogelijk opnemen door er met keukenrol of een oude handdoek boven op te gaan staan. Nu de vlek bewerken met het sopje van Biotex. De schoongemaakte vlek weer zo veel mogelijk drogen door er een handdoek of iets anders op te leggen waar je even op gaat staan. Spray nu heel licht met een verdunde azijnoplossing (1:1) de vlek na. Er zal geen vlek of geur meer achter blijven, waardoor je huisdier ook niet meer “uitgenodigd” wordt die plek nog een keer te gebruiken.

Oplossingen en tips voor ontlastingvlekken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

5 Comments

 • Gast44

  11 mei 2020

  voor urine van dieren kan je waterstofperoxide van de kruidvat 3% gebruiken
  je stoepje bleekt wel uit maar de lucht is weg

  Maar hoe krijg je een urinevlek van een volwassene uit je gevel?

  Reply
 • Nathalie

  29 april 2020

  Om urine geur uit beton weg te krijgen koffieprut uitsmeren hele dag laten liggen, vervolgens opzuigen, volgende dag herhalen met peper erdoorheen houden dieren niet van. En dan het liefst nog een keertje met azijn de plek schoonmaken. Dat heeft bij mij geholpen.

  Reply
 • Martine Gryson

  17 maart 2020

  Met dit berichtje wil ik jullie bedanken voor de tip dat jullie me gaven omtrent kattenurinevlekken op keramische vloer!

  Ik had al heel dure producten gekocht, maar niets hielp, tot dat ik jullie tip las en uitprobeerde, alle, maar dan ook alle vlekken zijn verdwenen met een sopje van groene bio-Tex, ( schrobben ) dan goed spoelen, laten drogen, en besprenkelen met 1/1water en azijn, dan aftrekken en nogmaals met zuiver water dweilen, veel goedkoper dan al mijn nutteloze producten, ik kom uit België, en moet jammer genoeg melden dat bio-Tex bij ons niet meer te verkrijgen is, maar heb nu mijn voorraad via een Nederlandse site gekocht, ik zou zeggen veel succes aan al diegene die met het zelfde probleem zitten 😉

  Reply
 • rosanna lianne

  22 februari 2020

  Hallo, ik heb een vraag over mijn hond

  ze heeft zaterdag op zondag nacht in huis geplast op een betonnen vloer
  en ik weet er geen raad meer mee ik heb van alles geprobeerd en ik krijg de geur maar niet meer weg
  Wie kan me te hulp schieten of helpen
  ik sta machteloos
  vriendelijke groeten van rosanna lianne visser

  Reply
 • Gast

  6 januari 2019

  hoe krijg ik de geur van urine en ontlasting van onze hond uit de betonnen vloer van ons terras?

  Reply

Leave a Comment