CDs en DVDs Opbergen

In de wereld van vandaag worden we gebombardeerd met de nieuwste films en muziek via online platforms en televisie. Hoewel we al deze mogelijkheden tot onze beschikking hebben, hebben veel mensen ook een grote verzameling aan CD’s en DVD’s die ze van tijd tot tijd nog gebruiken. Dit kan echter een enorm opslagprobleem veroorzaken als je er veel hebt en het kan er voor zorgen dat jouw kamer er erg rommelig uitziet. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen die jouw CD en DVD verzameling een mooie plek kunnen geven in jouw huis zonder dat ze de ruimte overnemen.

Hoe kun je het beste een CD of DVD opbergen?

CDs en DVD goed opbergen

1) Bewaar CD’s en DVD’s op een plek die je gemakkelijk kunt vinden

Zoals bij alle opslag methodes, moet je uitzoeken wat je werkelijk nodig hebt om jouw spullen op te slaan. De truc is om niet na te denken over wat anderen noodzakelijkerwijs hebben, omdat het voor jou misschien niet zo goed werkt. Neem de tijd om vast te stellen hoe jij jouw CD’s en DVD’s gebruikt om erachter te komen hoe je toegang tot ze wilt hebben en hoe je ze dus kunt opslaan. Stel jezelf de vraag hoe je naar een item zoekt als je op zoek bent naar een specifieke CD of DVD. Wil je dat ze worden geordend op genre of op alfabet? Of een mix van beide?

2) Opbergplanken in plaats van rekken werken beter

Je kunt vrijstaande planken kopen die zijn gemaakt voor DVD’s en CD’s zodat je de juiste plankhoogte krijgt, of je kunt wandplanken ophangen zodat ze de ruimte maximaliseren. Zorg er voor dat je tussen elke plank maar een paar centimeter meer ruimte hebt dan de hoogte van je CD’s of DVD’s.  Op die manier krijg je maximale opslag en gebruiksgemak. Het ziet er daarnaast ook gestroomlijnd uit. De planken zijn ideaal voor als je weinig diepte in je kamer hebt, omdat je alleen planken nodig hebt die ook de vereiste diepte van een CD of DVD hebben. De planken kun je rangschikken op planken voor kinderen die lager bevestigd zijn en planken voor volwassenen die hoger zijn geplaatst aan de muur.

3) Maak een lijst

Maak een lijst van alles wat je hebt en schuif het op een van de planken waar de CD’s en DVD’s worden opgeborgen. Dit zal je niet alleen helpen om te controleren wat je hebt, maar het zal je ook helpen te onthouden welke je aan iemand uitleent.

4) Creëer goede opberg gewoontes

Als het gaat om het verzorgen van een verzameling, is het erg belangrijk om er ook voor te zorgen dat je CD’s of DVD’s altijd op de juiste plek op de plank worden teruggeplaatst. Op die manier voorkom je dat je het kwijtraakt, blijf je op de hoogte van de minimale rommel en kun je mogelijke krassen en beschadigingen minimaliseren.

5) Hang niet voor altijd aan CD’s en DVD’s

Smaken veranderen, net als je opslag. In de loop van de jaren zijn er veel nieuwe manieren ontwikkeld om films te kijken en muziek te luisteren waardoor de waarde van CD’s en DVD’s omlaag is gegaan. Tenzij je een verzameling van zeldzame exemplaren hebt, is het belangrijk om van tijd tot tijd jouw collectie door te spitten zodat je plaats maakt voor nieuwe exemplaren. Maak je verzameling minimaal één keer per jaar overzichtelijk en gebruik deze kans om exemplaren die je niet meer wilt zien te verwijderen of te verkopen.

6) CD’s en DVD’s opbergen zonder dat je ze gebruikt

Er zijn tegenwoordig een aantal nieuwe muzieksystemen waar je alle muziek vanuit een digitaal apparaat zoals een laptop kunt luisteren, waardoor je ze niet meer op een CD hoeft te branden. Hetzelfde geldt voor films. Hoewel CD’s en DVD’s door de nieuwe generatie niet meer zoveel worden gebruikt, betekent het niet dat jij ze daarom moet weggooien. CD’s en DVD’s kunnen mooie herinneringen symboliseren. Als je de CD’s en DVD’s wilt opbergen zonder dat je ze dicht bij de hand wilt hebben, berg ze dan op op zolder of in de garage. Leg de CD’s in een doos met een deksel zodat ze geen ongewenste schade oplopen.

Oplossingen en tips voor het opbergen van DVDs en CDs

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment