Eten te zout
Zout is een belangrijke smaakmaker en je kunt gerechten er echt lekker mee maken. Maar soms schiet je uit met het zout en verpest je de maaltijd. Je vindt hier tips om hier wat tegen te kunnen doen.
Teveel zout in het eten gedaan, wat kun je nog doen?

- Als je nog ingrediënten over hebt, dan kun je dit aan het eten toevoegen. De verhouding zout zal dan minder worden. Je zult dan iets meer overhouden, maar dat kun je gewoon handig invriezen.
Als je geen ingrediënten meer over hebt, dan kun je de onderstaande tips proberen. De smaak en textuur zullen er misschien iets op achteruit gaan, maar het wordt wél minder zout!
- De hoeveelheid vermeerderen door water toe te voegen binden met maïzena, of bloem en extra kruiden (geen zout) toevoegen.
- De smaak maskeren met iets zoets, honing, suiker, zuurs, citroen, azijn.
- Peterselie of crème fraise toevoegen.
- Geschilde aardappelen in het te zoute eten doen. Dat neemt dan het zout op.
- Serveren met zoutloze, aardappelen, pasta of rijst.
Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt!
Volg ons ook!
Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.
Dat is nog eens leuk hè!?

Meer tips om te zout eten weer lekker te krijgen?
In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!
Dit vind je misschien ook leuk
Hoe kunnen we helpen?
Bij HuisHoudPlaza helpen we je graag met huishoudelijke problemen, vlekken, tips voor de tuin andere tips of het nou koken, schoonmaken of bijvoorbeeld ongedierte betreft.
1 Comment
A.W.Vos
Hartelijk dank voor de tips. Ik heb extra water toegevoegd en ongezouten aardappelpuree erbij. Ze hebben ervan gesmuld!
Reply