Vriezer ontdooien

Tijd om de vriezer schoon te maken en het aangevroren ijs weg te halen. Maar hoe kan je nou het beste je vriezer schoonmaken? Wat zijn handige tips.

Hoe kun je het beste een vriezer ontdooien

Diepvries-ontdooien
Diepvries ontdooien en schoonmaken met de tips hier onder.

Allereerst is het even van belang dat je de vriezer uitzet, maar dat ligt natuurlijk voor de hand. Na dat je de vriezer hebt uitgezet en de deur open zijn er verschillende manieren om je vriezer te helpen met ontdooien.

Ook haal je vanzelfsprekend de vriezer helemaal leeg voordat je begint.

Leg bij alle oplossingen rondom de vriezer wat handdoeken voor als het ontdooide ijs er uit komt.

    1. Kook water en vul de plantenspuit er mee, na het vullen gebruik je dit om het aangevroren ijs weg te halen uit je vriezer, hierna met wat extra warm water en een doek verder schoonmaken.
    2. Optie 2: wederom met gekookt water laat het alleen nu in de pan, en zet de pan met kokend water in de vriezer en sluit nu de deur. Door de warme condens en de hitte überhaupt zal de binnenkant van de vriezer snel ontdooien.
    3. Je kan er bijvoorbeeld ook een ventilator tegenover zetten, door de circulerende lucht zal de vriezer sneller ontdooien, dit kan bijvoorbeeld ook met behulp van een mobiele kachel.
    4. Ook is er speciale ontdooispray voor de vriezer

Met behulp van een spatel o.i.d. kun je nu het overtollige ijs los wrikken / bikken. Neem vervolgens de vriezer en planken af met een doek met bijvoorbeeld wat allesreiniger. Hierna neem je de wanden en planken af met een droge doek.

Na het schoonmaken zet je de vriezer weer aan, en als deze weer is afgekoeld zet je de producten weer terug in de vriezer.

Heeft het Deurtje van de diepvries open gestaan?

Dan hoef je niet direct de vriezer uit te ruimen

Frietjes zijn bij het kijken in hoeverre de vriezer ontdooid is een goede graadmeter. Zolang deze er nog bevroren uitzien kan je ervan uitgaan dat je de inhoud van de vriezer gewoon nog als bevroren kan zien. 

Producten die helpen bij het ontdooien van de vriezer

Oplossingen en tips voor het ontdooien van de vriezer.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment