Chinese nasi maken

De nasi bij de chinees is vaak lekkerder dan de nasi die je thuis op tafel zet? Maar hoe kan dat? Veel oude lezers waren op zoek naar hoe je goed nasi kan maken.

Hoe maak je echt goede Chinese nasi?

chinese-nasi-maken

Van een lezer begrepen we dat bij de chinees er geen speciale rijst gebruikt wordt, maar wat ze wel doen is de rijst een dag van tevoren koken en dan in de koelkast bewaren. “Oude rijst” bakt namelijk lekkerder. Nasi is dus gebakken.

Verder wordt er als smaakversterker Ve-Tsin gebruikt, Ve-Tsin is een smaakversterker, te vergelijken met bijvoorbeeld Aromat.

Verder begrepen we dat er bij de chinees ook meestal wat gewoon zout en een beetje Kikkoman sojasaus in wordt gegooid (Maggi is evt. alternatief). En ze gebruiken lente-ui in plaats van prei.

Nasi Goreng voorbeeld recept

Nasi Goreng | Recept voor Nasi Goreng met Indische kruiden

Ingrediënten

  • Ui
  • Trassi
  • Knoflook
  • Lente- / Bosui
  • Indische kruiden; waaronder ketoembar, djahé, serehpoeder en Ve-Tsin
  • Kipfilet
  • Spekjes
  • Zakje nasi goreng
  • Zakje soepgroenten
  • Ketjap of Kikkoman soja saus
  • Witte rijst (het liefst van gisteren)

Bereidingswijze

Als je de rijst van gisteren niet hebt dan als eerste de rijst koken en de rijst moet droog zijn. 

Ui klein snijden, knoflook persen en klein stukje trassi (niet teveel vanwege de erg sterke smaak, tenzij je dit lekker vindt) in de pan en fruiten. Zakje nasi goreng in kokend heet water laten wellen. Gebruik net zoveel water als inhoud. Dan alle Indische kruiden erbij en goed roeren. Spekjes erbij. 

Kipfilet in kleine stukje op laag vuur gaar bakken. Als de kip gaar is dan pas het zakje nasi goreng erbij en goed roeren. De pan blijft op laag vuur. Het zakje soepgroenten erbij en dan rijst erbij. Goed blijven roeren en bakken op laag vuur. Breng op smaak met Ve-Tsin en voeg ook Ketjap of Kikkoman Soja naar smaak toe. Maak het vervolgens af met lente of bosui

Je kunt dit eerder op de dag maken en bewaren in een ovenschaal. Dit is erg handig als je eters op bezoek krijgt. 

Serveertip

Maak een omelet met Indische kruiden en snij die in reepjes en leg de reepjes kruislings over de schaal met nasi. Dit staat gezellig en met ei is het nog lekkerder. Zet de gebakken uitjes, ketjap en kroepoek op tafel neer. Je kan er ook nog saté van kipfilet bij maken.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips over het maken van nasi.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment