Wastafel vloeibare CIF

Een vraag met veel reacties op de vorige Huishoudplaza was of je de wastafel met vloeibare CIF kan schoonmaken? En hoe je anders het beste een wastafel kan schoonmaken

Kan je een wastafel met vloeibare CIF Reinigen?

sanitair schoonmaken

Afhankelijk van het materiaal van de wastafel kan je het al dan niet wassen met vloeibare CIF. 

Tegenwoordig zijn wastafels vaak van acryl en daarop krijg je sneller krassen dan op porseleinen / aardewerken of emaillen wastafels.

Dus als het een kunststof wastafel is, is het het beste daar geen cif op te gebruiken. De WC is sowieso niet van kunststof dus cif daarop is geen punt,

Er zijn echter genoeg andere schoonmaakmiddelen die minder impact hebben om de staat van de wastafels dan CIF die je wellicht beter kan gebruiken. Dan kan je CIF schuurmiddel voor de hardnekkige plekken en bijvoorbeeld de gootsteen gebruiken.

Voor de WC is de blauwe WC-eend bijvoorbeeld een goede oplossing en voor de buitenkant van de pot kan je dan water & allesreiniger of CIF gebruiken.

Oplossingen en tips om je wastafel goed te reinigen 

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • Marleen Hollebeke

  5 februari 2021

  Zit er nog steeds een korrel in de nieuwe Cif?
  Ik gebruik nog steeds Chemico maar dit product bestaat niet meer, daar zat zeker geen korrel in.

  Is er een alternatief onder de Cifprodukten?

  Marleen

  Reply

Leave a Comment