Boenwas Kopen

Boenwas oftewel: Bijenwas wordt in de praktijk steeds minder gebruikt. Toch is het nog te verkrijgen. 

Kan je nog Boenwas kopen?

boenwas op meubels
Boenwas op antieke meubels

Polijsten met was (boenwas of bijenwas) is een van de oudste en eenvoudigste manieren om hout, leer en andere items af te werken. Een zeer aanpasbaar materiaal, de wassen zijn vaak afkomstig van een aantal bronnen in de natuur en de olie-industrie. Veel mensen zullen discussiëren over de voordelen van een wasafwerking en of ze echt de moeite waard zijn. Vooral met andere, duurzamere en gemakkelijker aan te brengen afwerkingen op de markt. Maar vergeet niet dat veel oudere meubels met was zijn afgewerkt. Dus met dit in gedachten, moet bij het restaureren van meubels altijd rekening worden gehouden met was.

Hoe werkt boenwas

Nu denk je misschien dat je alles weet wat er te maken heeft met polijsten met was, zo erg dat je veel van de fijnere details verdoezelt. Kies gewoon een was, breng hem aan en poets hem toch? Het kan zo simpel zijn, maar om de best mogelijke afwerking te krijgen, moet je nadenken over welke je moet gebruiken en hoe je het meeste uit de was kunt halen. Boenwas is vooral terug te zien op veel antieke meubels. Een laag boenwas dient namelijk als beschermende laag voor het hout en het geeft een natuurlijke glans. Krassen, vlekken of andere effecten kunnen niet het hout beschadigen door de boenwas laag. Zoals bij de meeste afwerkingen en polijsten, is geduld de sleutel tot een goede afwerking.

Het alternatief van vandaag

In Nederland kennen wij voornamelijk het woord boenwas. In alle jaren zijn er verschillende nieuwe vernis methodes op de markt gekomen die hetzelfde resultaat geven. Als je vandaag de dag op zoek bent naar boenwas, dan is het beste alternatief op de markt de bijenwas.

Bijenwas boenmiddel is een veilige, natuurlijke en effectieve manier om houten meubelen nieuw leven in te blazen.

Je kan het gebruiken om afgewerkte meubels te polijsten, om beschadigde stukken op te ruimen of als een op zichzelf staande afwerking op onafgewerkt hout. De boenwas van de blokker bestaat ook uit een bijenwas concentratie.

Het aanbrengen van bijenwas

Voordat je begint, is het het beste om het hout te verwijderen van stof en vuil. Dit kan je doen door een schone doek te gebruiken en over het oppervlak te wrijven. Als ze niet worden verwijderd, kunnen deze zich vermengen met de was en het uiterlijk van de afwerking verpesten. Breng de was spaarzaam aan met een doek op delicate oppervlakken. Voor degenen die een meer grondige penetratie nodig hebben, kan je een staalwol gebruiken. Breng de was altijd spaarzaam aan, als je het te dik aanbrengt, zal het ongelijkmatig drogen en een wazige uitstraling krijgen. Na het aanbrengen van een dunne, gelijkmatige laag van de bijenwas, moet het medium voldoende tijd hebben om te verdampen en de was uit te harden. Nu kun je bufferen. Dit kun je het beste doen met een rol tricotsteek. Het zachte, open textuur oppervlak neemt overtollige was op tijdens het polijsten van het oppervlak. Voor grotere oppervlakken is het een geweldige manier om dit proces te versnellen door een borstel op een elektrische boor te gebruiken. Als alternatief, als je de luxe van een draaibank hebt, kan polijsten snel en gemakkelijk worden gedaan. Wanneer dit is gebeurd, herhaalt u het proces opnieuw om de best mogelijke afwerking te krijgen.

Waar kan je boenwas nog kopen?

Oplossingen en tips voor het gebruik van boenwas

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment