Thermoskan Schoonmaken: Bruine Aanslag

Een thermoskan gebruik je niet dagelijks. Het is vervelend dat als je je Thermoskan weer eens wilt gebruiken je ineens een vieze bruine aanslag ontdekt. Hoe ontstaat deze en belangrijker nog: Hoe krijg je deze thermoskan weer schoon?

Hoe maak ik bruine aanslag op Thermoskannen schoon?

thermoskan
Voorkom aanslag in de Thermoskan

Thermoskannen mag je bij het afwassen niet onderdompelen in water. Het water kan dan in de holle ruimte tussen het glas en de isolatie dringen, waardoor de isolerende werking van de thermoskan verloren gaat. Schoonmaken zul je dus moeten doen door de binnenkant van de thermosfles schoon te spoelen met water (en een beetje sop).

Als je thermoskan van binnen bruin is geworden dan krijg je deze weer schoon door 2 theelepels natron of bakpoeder in de kan te doen en deze te vullen met warm water.

Laat de kan nu 2 uur staan en spoel hem daarna met schoon water. De aanslag is nu verwijderd.

 • Deze tip heb ik van mijn oma en werkt perfect. op mijn werk zetten we altijd een pot thee. je krijgt dan die vervelende aanslag die je moeilijk eraf krijgt. Maar met heet water uit de waterkoker en zout gaat het perfect. En daarna afwassen en klaar.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

 • Kunstgebitreinigingstablet wil nogal eens wonderen doen bij o.a. thee-aanslag. Maar, weet niet in hoeverre dat dan in de thermoskan blijft hangen. Ik weet namelijk dat ze in de horeca thee- en koffie-thermoskannen merken omdat anders de thee naar koffie gaat smaken en de koffie naar thee gaat smaken. Dus de kans bestaat dat de lucht van zo'n kunstgebitreinigingstablet ook in zo'n kan blijft hangen en dan smaakt je thee/koffie helemaal niet meer. Je zou het ook nog met zout water kunnen proberen. Dat wil ook nog weleens aanslag weghalen.
 • Gewoon wat chloor in de koffie pot of thermoskan, 2 eetlepels op een liter, even laten inweken en omspoelen met heet water.

Meer oplossingen en tips over bruine aanslag in een thermoskan

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Soda Specialist

  28 januari 2021

  Die Chloortip is inderdaad in deze pure vorm geen aanrader in iets waar je vaak uit drinkt. Is ook bovendien niet nodig.

  Reply
 • Huishoudplaza

  19 januari 2021

  De Chloortip hadden wij zelf niet meer gebruikt, tijden veranderen =)

  Reply

Leave a Comment