Witte Was Grauw

Het is vervelend als je kleding langzaam aan grauwer wordt. Wil je kraakwitte was dan moet je bepaalde stappen zetten die wij hieronder uitgebreid bespreken. 

Hoe voorkom ik dat mijn witte was grauw wordt?

witte was
Witte Was!

Witte was wil nog weleens grauw worden. Doe er eens een steradenttablet of een schep soda bij tijdens het wassen. Leg de tablet of de sodabrok boven op de was in de wasmachine. Voer nu het gewone programma uit. De was wordt stralend schoon!

Je kunt dit ook doen bij het wassen van vitrage. Deze wordt weer mooi wit. Een voordeel van soda boven de steradent is het feit dat dit ook heel goed is voor de machine, aangezien het de machine kalkvrij houdt.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Als je witte was grauw wordt is het ook goed eens te kijken naar de hoeveelheid waspoeder, 1 eetlepel, een ouderwetse, is meer dan genoeg.
  • Ik denk dat soda niet goed is voor niet ijzeren trommels. Die kunnen er niet tegen. Zelf heb ik geen ervaring met soda en gebruik voor de was op 40 graden, altijd vloeibaar middel omdat poeder niet echt goed oplost op die temperatuur naar mijn idee.
  • Is je witte was grauw door met vloeibaar waspoeder te wassen? Neem in het vervolg waspoeder; dit is veel beter voor je wasmachine en je witte was wordt bij 60 graden weer spierwit.
  • Ik zou toch eerder voor soda, groene zeep of azijn gaan aangezien dat hetzelfde resultaat geeft als chloor, vanish, steradent etc.
  • Gewoon de was goed sorteren! Wit bij wit!

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips over grauwe witte was

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment