Nespresso Ontkalken met Azijn

Een Nespresso machine ontkalken met azijn is een van de gemakkelijke manieren om jouw machine goed te onderhouden. En bovenal ook erg goedkoop.

Hoe moet je Nespresso ontkalken met Azijn?

Nespresso Ontkalken

Nespresso ontkalken met azijn

Een Nespresso machine ontkalken met azijn is een van de gemakkelijke manieren om jouw machine goed te onderhouden. Koffiepadsystemen, zoals een Nespresso hebben de huizen overgenomen. Als je dit type koffiezetapparaat gebruikt, weet je hoe cruciaal het is om het systeem elke ochtend probleemloos te laten koffie zetten, of misschien de hele dag, afhankelijk van jouw koffie gewoonte. machines die dagelijks veel worden gebruikt, kunnen verstoppingen ontwikkelen waardoor het systeem volledig kan stoppen. Hier is een snelle reinigingsroutine om jouw machine goed te laten werken.

Wat heb je nodig

Het fijne aan het ontkalken met azijn, is dat je in de meeste gevallen al het gereedschap al in huis hebt liggen. Het enig wat je nodig hebt is zeep, azijn en water om het sopje mee te maken en een droge vaatdoek om het apparaat mee schoon te vegen.

Een Nespresso machine onderhouden

Koppel allereerst de machine los. Het is een eenvoudige maar belangrijke stap. Demonteer en was verwijderbare onderdelen. Verwijder het waterreservoir en deksel, de bekerhouder en mogelijke andere losse onderdelen. Was deze stukken in warm zeepachtig water en droog ze af. Veeg vervolgens het oppervlak van de machine schoon. Veeg met een schone en droge doek, of vochtige doek waar nodig is, het oppervlak van de machine schoon. Vergeet niet het gebied rond de koffiecuphouder waar koffie- en thee korrels zich kunnen verzamelen. Breng alle verwijderbare onderdelen terug en sluit de machine aan.

Een Nespresso machine ontkalken met azijn

Als je Nespresso machine is schoongemaakt, is het tijd om de machine te ontkalken met azijn. Pak. De azijn erbij. Witte gedistilleerde azijn helpt bij het ontkalken, wat essentieel is om het te laten werken. Het verwijdert zonder problemen kalk en kalkaanslag. Vul het waterreservoir voor de helft met azijn en vul de rest van het waterreservoir vol met water. Laat de machine nu draaien. Start de koffiezet cyclus zonder een cup erin te plaatsen. Herhaal dit totdat het reservoir leeg is. En gooi de inhoud van de mok weg na elke koffiezet cyclus. Dit proces helpt kalkaanslag en kalk te verwijderen. Het wordt aangeraden om jouw Nespresso machine ten minste elke 3 tot 6 maanden te ontkalken, afhankelijk van jouw waterbron en hoeveelheid gebruik. Herhaal het proces met alleen gewoon water in het reservoir om eventuele resterende azijnsmaak te verwijderen. Zodra je klaar bent, kan je weer een kopje koffie zetten zoals normaal. Lees ook hier als je de Nespresso met soda wilt ontkalken.

Oplossingen en tips voor het ontkalken met azijn

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment