Hik Laten Stoppen

Tips en Truken om de hik te laten stoppen. Als je geluk hebt kan je al onze tips niet uittesten en stopt de hik ongeveer halverwege. Heb je ongeluk en lukt niets… Dan moet je wellicht de huisarts bellen =)

Hoe overwin jij de Hik en laat je dat verschrikkelijke hik-ding stoppen!

hik laten stoppen
Ik twijfel of dit een Kuch of een Hik is, maar het kan door als een Hik plaatje!

Oke, daar komen ze dan:

Laten we beginnen met de ultieme truuk:

Het beste werkt het inhouden van de adem en ergens anders aan denken. Om je direct praktisch te helpen: Denk eens aan Michael Jordan, of aan twee muizen die met degens met elkaar in gevecht zijn. Of denk eens aan die keer dat Jim idols won. Of aan.. Afijn, misschien ben je de hik nu al kwijt, anders moet je door:

Deze werkt ook vaak: 

Ik heb van alles geprobeerd, maar net toen ik het wilde opgeven zag ik ergens een tip: Neem een glas water ( een groot glas) en drink die zo ver mogelijk op, zonder tussendoor adem te halen! Je houd je adem in en tegelijkertijd drink je water! HET WERKTE ECHT!!! Ik ben er eindelijk vanaf!

 

Andere manieren om de hik te verslaan

  1. Lauw water drinken met je kin tegen je borst helpt soms!
  2. Niet voor de afvallers onder ons: Je moet één a twee suikerklontjes opbreken op een bord en vervolgens opzuigen en weg is de hik!
  3. Zet een plaat op die je uit je hoofd kent en zing mee! Hik = Gone
  4. Hoofd naar voren doen en dan kleine slokjes water drinken. Deze helpt vaak bij onze gebruikers.
  5. Laat iemand schrikken: En de hik is zo voorbij. Moet je dan wel bij iemand anders doen, of in de spiegel. 
  6. Bij mij en de kinderen lukt het altijd als ik drink (met een rietje) met oren en neus dicht. 
  7. Longen helemaal vullen, een tel vasthouden en dan met volle longen 1 keer slikken.
  8. Neem een lepeltje pindakaas

Oké – Het wat saaiere technische verhaal

De hik is een ademhalingsverhaal. Het is een kwestie van even je adem inhouden om je middenrif en je ademhaling weer in hetzelfde ritme te krijgen.

Bij alle trucjes die genoemd worden gaat het er puur om dat je afgeleid bent omdat je het trucje zo goed mogelijk wilt uit kunnen voeren om van de hik af te komen en daardoor wordt je ademritme anders. Dat veranderende ademritme stopt de hik.

Dus hinkelen op je linkerbeen terwijl je met je rechterhand rondjes draait, kan de hik ook stoppen. Gewoon omdat het je ademritme beïnvloedt. 😉

HELP MEE! Hoe heb jij jouw hik laten stoppen? 

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment