Tuingereedschap Opbergen

Niet iedereen is voorzien van een grote garage om al zijn tuingereedschap in op te bergen. Zelfs als je wel een grote garage tot je beschikking hebt, weet je dat niets minder fijn is dan het struikelen over jouw gereedschap of het verspillen van tijd omdat je een gereedschap niet kunt vinden. Het opbergen van het gereedschap hoeft niet moeilijk te zijn, daarom staan hier een aantal handige manieren die jouw garage kunnen omtoveren tot een georganiseerde werkplaats.

Wat zijn handige manieren om tuingereedschap op te bergen?

tuinapparatuur opbergen

1. Gereedschap opslag van kartonnen betonvorm buizen

Kartonnen beton gevormde buizen zijn niet duur en bieden een geweldige plek om gereedschap met een lange steel op te bergen. Laat de buizen rusten op een platform wat enkele centimeters van de grond staat om ze droog te houden. Bevestig elke buis aan een garagesteun met een sanitaire riem.

2. Pvc-opberghouder voor tuingereedschap

Bouw met pvc een handig rek om je gereedschap aan de muur op te bergen. Gebruik een decoupeerzaag om brede inkepingen over de lengte van een pvc-buis te zagen. Zaag verschillende gaten achter de inkeping en gebruik gipsplaatschroeven om deze stukken aan een houten plank te bevestigen die aan de muur is bevestigd.

3. Gereedschap Emmer

Een emmer van een aantal liters is niet alleen handig in de tuin om onkruid in op te vangen. Je kunt er al je tuingereedschap in laden om het gemakkelijk van de ene naar de andere plek te dragen. Je beschermt het gereedschap met een deksel als het begint te regenen. Tijdens het tuinieren functioneert de emmer niet alleen als opbergplek, maar ook als draagbare kruk wanneer je wilt rusten of moet snoeien.

4. Een haak voor van alles

De plastic haken die loodgieters gebruiken om pijpen te ondersteunen, zijn handige hangers voor bijna alles. Ze zijn sterk en goedkoop en zijn er in verschillende maten. Ze zijn te vinden in de sanitaire gangpaden in de meeste tuincentra en bouwmarkten.

5. Bewaar je gazon producten

Laat een zak met kunstmest of onkruidverdelger lang openstaan en hij zal vocht uit de lucht opnemen waardoor het niet meer door een strooier gaat. Zelfs graszaad kan een extra beschermingslaag gebruiken van een vochtafvoerende betonnen vloer. Plaats geopende zakken met gazon producten in een grote hersluitbare plastic zak. De producten blijven vrij van klonten of ongedierte en zijn bruikbaar zodra jij ze nodig hebt.

6. Tuingereedschap

Maak een eenvoudig gereedschapsrek met lange steel uit twee houten planken. Boor op de eerste plank een reeks van gaten langs de rand van het bord. Sleuf aan de voorkant waar je de handvatten doorheen kunt steken. De gaten geven de ruimte om alles wat je ophangt passend te maken. Als je wilt kun je spijkers in het verticale bord slaan om er nog meer spullen aan op te hangen. Door dit rek struikel je nooit meer over schoppen wanneer je de harken wilt pakken.

7. Kruiwagen haak rek

Hang je kruiwagen op om vloerruimte vrij te maken. Centreer twee houten planken over twee noppen en plaats ze een halve meter boven de grond. Zet het op zijn plaats en bevestig dan twee metalen herstel platen aan de onderste plank. In de bovenste plak bevestig je twee plafondhaken en draai de haken door zodat ze aan de lip van de kruiwagen blijven haken. Iedere keer als je de kruiwagen nodig hebt draai je simpelweg de bovenste plafondhaken naar boven zodat je de kruiwagen van zijn rek kunt halen.

Oplossingen en tips voor tuingereedschap opbergen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment