Kauwgom uit Kleding

In dit artikel wordt stap voor stap beschreven wat je moet doen om kauwgom uit jouw kleding te verwijderen. Of het nou oude kauwgom vlekken zijn of verse kauwgom vlekken, wij hebben de oplossingen gevonden 🙂

Hoe verwijder je kauwgom uit kleding?

kauwgom kleding
Kauwgom uit Kleding verwijderen

Leg de kleding met de kauwgom plek op de strijktafel. Leg een zakdoek over de kauwgom plek en verwarm de plek met het strijkijzer. De kauwgom wordt dan korrelig en kan grotendeels worden weggeveegd. De overgebleven (vet)plek smeer je in met wat afwasmiddel en het kledingstuk kan mee met de volgende wasbeurt. 

Zo kan je dit probleem ook oplossen

  • De oeroude pindakaas oplossing: Heb je geen strijkplank in de buurt, probeer het dan met pindakaas. Smeer een klodder pindakaas op de kauwgomvlek en laat dit 5 minuutjes zitten. Na 5 minuten is de kauwgum korrelig en kun je het er zo af halen.
  • ” ik had kauwgom op mijn zwarte leren bank een grote streep kauwgom, met zonnebloem olie verdween het als sneeuw voor de zon (gelukkig) “
  • ” Bij kauwgom in het haar moet je ook pindakaas gebruiken. Door de olie in de pindakaas kan de kauwgom erg gemakkelijk verwijderd worden. Daarna nog even wassen met shampoo en….geen kauwgom meer te zien!
  • Wasbenzine ( voorzichtig mee deppen ) kan ook een oplossing bieden tegen kauwgom. 
  • De vriezer is ook een bekende methode om kauwgom te verwijderen, maar de ervaringen met de vriezer zijn niet altijd goed. Wij raden dit dan ook af.

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor kauwgom op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment