Stinkende Schoenen

Sportschoenen gaan wat sneller stinken dan normale schoenen. Maar hoe krijg je die muffe geur weer uit de sport- of gymschoenen? Wat zijn de beste tips om geur in schoenen te vookromen?

Hoe voorkom je stinkende gymschoenen

stinkende-sportschoenen
Hoe kom je van de geur in sportschoenen af?

Bij voetbal-, sport- en gymschoenen gaan de schoenen ook wat eerder stinken doordat ze gebruikt worden bij het sporten. Let bij aanschaf dan ook even op het materiaal waar van de schoenen zijn gemaakt: leren schoenen gaan minder snel stinken. En hoe het zit met ontluchtingsgaatjes?

Stinken de schoenen? Dan zijn er een aantal manieren om van de geur af te komen. De stank komt onder andere door de bacteriën die na het sporten in de schoenen achter blijven. 

Oplossingen voor de geur van stinkende gymschoenen:

  1. Een veel getipte oplossing is dan ook om de schoenen in een gesloten zak in de vriezer te doen. De bacteriën zullen doodvriezen en de geur zal afnemen.
  2. Een andere oplossing is om vanillezakjes in de schoenen te doen, deze nemen de geur op en na een nachtje ruiken de schoenen weer een stuk beter
  3. Ook een nachtje baking soda in de schoenen doen wil goed werken over het algemeen.
  4. Krantenpapier in de schoenen doen en een nachtje laten staan – (wel zorgen dat het goed droog is)

Meer tips om zweetgeuren uit je schoenen te krijgen lees je ook in dit artikel.

Gymschoenen goed opbergen kan ook wonderen doen

Hoe meer schoenen je krijgt hoe lastiger het wordt om ze op te bergen. Met dit eenvoudige en goedkope opberg-systeem hou ze goed en weet je elke schoen nog precies terug te vinden.

Heel leuk al die mooie sportschoenen, maar hoe berg je ze op? Je kunt natuurlijk een mooi schoenen-opbergsysteem kopen, bijvoorbeeld bij Ikea. Maar er is een veel goedkopere oplossing: de schoenendoos! 

De schoenendoos is de ideale opberger voor schoenen. Immers, ze passen er perfect in. Zorg dus dat je schoenendozen niet meer weggooit. Bij aankoop van een nieuw paar schoenen, neem je er een foto van. Deze foto druk je af en plak je aan de voorzijde van de doos. Schoenen erin, deksel erop en netjes opbergen in je kledingkast!

Heb je nog andere rommeltjes, zoals bijvoorbeeld knutselspulletjes of stiften van de kinderen? Ook die kun je heel handig opbergen in een schoenendoos. Er zijn zelfs mensen die geen mandjes in de lade hebben staan om ondergoed op te bergen, maar schoenendozen. 

De schoenendoos is dus de perfecte opberger. Niet meer weggooien dus!

Oplossingen en tips voor stinkende sportschoenen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment