Alg Verwijderen Vensterbank

Het is vervelend als er ineens algen op jouw vensterbank of op andere vochtige plaatsen in huis terecht komen. Gelukkig hebben wij hier met huishoudplaza veel onderzoek naar gedaan en kwamen wij met het volgende.

Hoe verwijder ik alg van mijn vensterbank?

Alg verwijderen van een vensterbank kan goed met Steradent. Steradent werkt goed tegen alg en is ook goed toepasbaar bij andere schoonmaakbeurten.

Neem gloeiend heet water in een spuitflacon. Voeg 2 tabletten steradent toe en spuit dit op de vensterbank met alg. Even in laten werken en weer afboenen weg is de groene aanslag op de vensterbank.

groene aanslag
Groene aanslag op een grote ronde steen

Andere manieren om groene alg aan te pakken

  • Toen ik groene aanslag op mijn tegels en houten schutting had heb ik het ingespoten met goedkope bus groene aanslagreiniger van de Aldi of Action. Kost een paar euro en sproeien maar. Als het niet direct pakt kan je altijd nog een keer herhalen.
  • Gebruik geen hogedrukspuit. De aanslag komt dan des te sneller terug!
  • Groene aanslag is ook goed met gekookt water te verwijderen: ” Ik heb net met gekookt water mijn groene aanslag verwijderd het vloog er zo af geweldig nu nog water sparen voor die andere venster banken geweldig bedankt. “

Wat zijn jouw ervaringen met groene alg?

Heb jij zelf nog een mooie methode gevonden om een vensterbank ( of een andere plek natuurlijk ) vrij te maken van aanslag van algen? Laat het weten in de reacties!

Leave a Comment