Roestvlekken op Marmer Verwijderen

Indien je roestvlekken hebt op een marmeren blad dan wil  je deze vanzelfsprekend zo snel mogelijk verwijderen. Zo kan je roestvlekken op marmer verwijderen

Hoe verwijder ik roestvlekken uit marmeren tafel ?

marmer
Op marmer krijg je niet snel vlekken, maar als je ze krijgt..

Waterstofperoxide 3 of 6 % is perfect. vouw een keukenrol papiertje een paar keer dubbel en breng daar de waterstofperoxyde op. dan goed over de vlek wrijven. gebruik steeds weer een schone kant van het papier en ga net zo lang door tot het papier wit blijft. SCHOON!

Andere manieren om dit probleem op te lossen

In marmer verschijnt van binnenuit altijd roest. Simpelweg om het feit dat marmer natuursteen is en ijzererts bevat. Op Den duur gaat die erts roesten en dat zie je aan het oppervlak. Je krijgt het er met geen mogelijkheid uit. Het hoort er nu eenmaal in.

  • ” Je kunt het proberen met een schuurmachine met jif, dat deed hier de man die de vensterbank kwam repareren, hij maakte het een beetje nat een polijstte dat een minuut of tien een het glom weer als vanouds.

Roestvlekken horen nou eenmaal in marmer

” Ik heb zelf ook roestvlekken op een marmeren bovenblad van een antiek nachtkastje. Die zijn er op geen enkele manier uit te krijgen. Marmer is poreus en dat roest is erin getrokken.

Bovendien is marmer natuursteen dus daar kun je niet op gaan poetsen met allerlei agressieve materialen. Roest wordt het makkelijkst verwijderd met iets van een zuur, maar zuur moet je juist op marmer (en ander natuursteen) niet gebruiken want dan hou je ook onherstelbare plekken over. Dus dan val je van de regen in de drup met beschadigde plekken.

Ik vrees dat er niks anders op zit dan er vrede mee te hebben dat je marmeren tafelblad roestvlekken heeft.

Meer informatie over het verwijderen van roestvlekken op marmer

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment