Verhoudingen saus ovenschotel

Met het maken van een ovenschotel kan het nog wel eens gebeuren dat de saus te dun blijft. Wat zijn de mogelijke oplossingen en wat zijn de juiste verhoudingen voor saus in een ovenschotel.

Wat zijn de juiste verhoudingen voor saus in een ovenschotel?

ovenschotel

Aan de hand van tips en antwoorden van bezoekers van huishoudplaza een aantal ideeen voor sauzen in de ovenschotel.

Een van de bezoekers geeft aan dat ze een standaard mengsel heeft voor de ovenschotel:

  • 1 groot bekertje crème fraiche;
  • 3 eieren;
  • geraspte kaas (naar smaak, ik neem gewoon heel zakje)
  • peper en zout naar smaak


Als het uit de oven komt is het keurig gestold, maar nog smeuïg genoeg om de schotel niet droog te laten smaken.

Gaat het alleen gaat om het binden van de saus in de ovenschotel, dan werkt melk met eieren prima. Een scheut melk, 3 eieren er doorheen klutsen, over de ovenschotel schenken en in de oven. De eieren stollen, en zo krijg je binding.

Peper (versgemalen) er doorheen, want de saus vervlakt wel de smaak van de ovenschotel.

Meer oplossingen en tips over verhoudingen van saus in een ovenschotel.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?