Playmobil schoonmaken

Playmobil wordt na verloop van tijd vies en dan doet een schoonmaakbeurt wonderen. Dat geldt helemaal  als je jouw oude Playmobil na 30 jaar van de vliering haalt voor je eigen kinderen! Lees op deze pagina hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe moet ik Playmobil schoonmaken?

playmobil schoonmaken
  • Playmobil kun je in de wasmachine doen in een kussensloop die je dichtmaakt met de rits of door een knoop. Vervolgens kun je alles wassen op 30 graden. Kies een rustig wasprogramma zoals ‘handwas’.

    Voor de zekerheid zouden wij om de kussensloop een extra kussensloop dichtmaken. Je wilt namelijk niet dat de knoop of rits per ongeluk open gaan en alle Playmobil door de wasmachine heen gaat.

    Je kunt de Playmobil prima met ander wasgoed in de trommel wassen.

  • Het is ook mogelijk om Playmobil in de vaatwasser te doen. Gebruik dan wel een waszakje om te voorkomen dat kleine onderdeeltjes door de vaatwasser heen vliegen en in de afvoer belanden.
Playmobil schoonmaker
Playmobil schoonmaker

Lego Schoonmaken

Lego schoonmaken kent dezelfde strategie als playmobil

Lego kun je op een eenvoudige manier schoonmaken. Stop de lego in een kussensloop. Nog beter: gebruik 2 kussenslopen voor het geval er 1 scheurt. Maak de sloop dicht met 2 touwtjes of (haar)elastieken en stop het in de wasmachine, bijvoorbeeld met het korte programma op 30 graden. Na het wassen leg je de Lego even op een badlaken te drogen.

Je kunt de Lego ook wassen in de vaatwasser, maar kijk uit met wassen in de vaatwasser. Dat zijn veel hetere programma's en daardoor kunnen de Legoblokjes vervormen. Je loopt de kans bij te heet wassen dat ze na het wassen niet meer goed op elkaar passen.

Meer oplossingen en tips voor het wassen van Playmobil

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment