Kraag overhemd Schoonmaken

Na een dag werken kan de kraag van een overhemd behoorlijk vies worden van zweet en viezigheid uit de nek. Zeker als je ook nog een stropdas draagt. De vieze kragen kun je op verschillende manieren schoonmaken:

Hoe krijg je de kraag van een overhemd weer schoon?

Kraag overhemd
Vlekken op de kraag van een overhemd moeten voorkomen worden
  1. Voor het wassen moet je de kraag met wat haarshampoo inwrijven. Haarshampoo ontvet, waardoor het smeer of vet eerder los laat.
  2. Meng 2 delen wasmiddel, 2 delen water en 1 deel ammoniak met elkaar in een fles. Breng het mengsel ruim aan op de kraag en borstel vervolgens met een zachte borstel de kraag schoon. Daarna het overhemd op de gebruikelijke manier uitwassen.
  3. Maak de bevlekte textiel goed nat. Dotje groene zeep of biotex erop en goed inmasseren (dus de stof tegen elkaar wrijven) tot het wat gaat schuimen. Je kunt ook met een nagelborstel de groene zeep er in wrijven. Daarna in een laagje warm water laten zakken (niet spoelen!) en een nachtje laten staan. Volgende dag in de wasmachine en als het goed is zijn de vlekken dan weg.
  4. De kraag insmeren met wat vloeibaar wasmiddel of een vlekoplosser (bijv Shout) en dan wassen.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Dasty van de Wibra lijkt ook goed te werken.

Let op met inwrijven van shampoo:

Ik heb een erg slechte ervaring met het inwrijven met shampoo. Een tijdje geleden de zwarte boord van een blouse van mijn man ingewreven met shampoo en meteen gewassen, na het lezen van de tip hier, en nu is precies waar ik de shampoo had gesmeerd een viezige grauwe vlek ontstaan.

Een paar keer extra gewassen en het verdween niet, uiteindelijk maar in op 60graden in de was gemikt en toen was het eruit, maar de blouse ietsjes gekrompen. Dus die hangt nu te wachten tot man ook wat gekrimpt is 😉

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor kragen van overhemden wassen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment