Muizen in huis

Muizen in huis zijn vervelend, maar vaak is het ook nog best lastig er vanaf te komen. Een weekje de kat van de buren lenen is een idee, maar zijn er ook andere goede opties om van de muizen af te komen?

Wat kun je doen tegen muizen in huis?

muizen-in-huis
Met onderstaande manieren lukt het wellicht de muizen uit je huis te krijgen.

Muizen in huis, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, het zorgt niet alleen voor viezigheid maar kan ook nog eens ongezond zijn. Maar wat zijn nou de beste manieren om van muizen af te komen.

De meest milieu- en diervriendelijke manier om van muizen af te komen is door je huis ontoegankelijk en minder aantrekkelijk te maken. Hier mee begin je door eten goed op te ruimen en afval op tijd weg te gooien. Bewaar eten op afgesloten plekken.

Gaten en kieren kun je dichten door bijvoorbeeld staalwol (knagen muizen niet doorheen) of door muurstopper en bijvoorbeeld door speciale muizen weringspasta.

 1. Spleten en kieren : maak ze zoveel mogelijk dicht, hiermee wordt het moeilijk voor de muizen om binnen te komen
 2. Opruimen van eten : maak eten ontoegankelijk, zorg ervoor dat je na het bereiden van eten alles goed opruimt en afsluit, in harde plastic bakken, broodtrommels en de koelkast.
 3. Katten : kunnen helpen bij je muizenprobleem. Leen er eentje een week en je muizenplaat is sneller verdwenen. Muizen gaan minder snel naar een plek waar katten zijn.
 4. Muizenvallen : zijn dier- en milieuvriendelijker dan muizengif, dus als je kiest voor 'een van deze middelen dan het liefst de muizenval.

Wat te doen tegen Spitsmuizen

Spitsmuizen in huis krijg je niet weg door het strooien van gif. Deze muis is namelijk een vleeseter. Omdat de muis beschikt over een muskusklier (en dat ruik je!), lust de kat hem niet.

Ga als volgt te werk om spitsmuizen te bestrijden:
Dicht alle luchtgaten in de spouwmuur met opgerold kippengaas. Plaats nu buiten het huis muizenvallen met een stukje vlees. Plaats hierover schuin tegen de muur een dakpan (de val staat dus onder de dakpan). En nu maar afwachten…

Oplossingen en tips voor muizen in huis

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • Tom Wessel

  5 juli 2021

  Ik heb koolmezen op mijn balkon, maar helaas ook muizen, het is al eens voorgekomen dat er een koolmees in een muizenval is terecht gekomen, tot mijn grote verdriet.
  Ik heb nu een oplossing bedacht ik heb een schoenendoos met deksel genomen, en daar de muizenvallen in geplaatst.
  In deze doos zit standaard een mooi rond gat, waarschijnlijk voor de beluchting van de schoenen, waar precies een muis doorheen kan, maar geen vogel.
  Ik ben dit nu aan het uitproberen.

  Reply

Leave a Comment