Gebakken vis invriezen en opwarmen

Lees op deze pagina alles over het invriezen en opwarmen van verse vis en vis die al bereid is. 

Kan ik gebakken vis invriezen? En hoe warm ik die weer op?

vis in de pan opwarmen

Verse vis invriezen

Vis is het lekkerste als je deze zo vers mogelijk eet. Eigenlijk moet je de vis ook gewoon niet veel langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren.

Ook invriezen bevordert de smaak van de vis niet. Sommige specialiseten raden het invriezen van vis thuis af. Doordat je met een vriezer thuis de vis niet snel genoeg kunt invriezen, kan de smaak en textuur verloren gaan.

Als je toch graag je vis invriest, dan kun je dit het beste als volgt doen:

  • Maak de vis schoon en dep deze droog
  • Wikkel de vis in vershoudfolie of in een afsluitbaar diepvrieszakje
  • Zorg ervoor dat de vis enigszins vrij ligt in he vriesvak zodat deze sneller bevriest
  • Bewaar de vis maximaal 3 maanden bij een temperatuur van -18°C

Bereide vis invriezen

Voor vis geldt dat je deze niet twee keer moet invriezen. Als je vis hebt gekocht die al eens ingevroren is, dan is het af te raden om deze na de bereiding opnieuw in te vriezen. Als de vis vers is die je hebt gekocht, dan kan deze prima worden ingevroren. Doe dit wel direct nadat de vis is afgekoeld. De smaak en de textuur wordt er doorgaans niet beter van.

Bevroren vis opwarmen

Je kunt bevroren vis een dag van tevoren vanuit de vriezer naar de koelkast verplaatsen. Dan kan de vis ontdooien. Als je minder tijd hebt, dan kun je vis onderdompelen in een bak warm water. Dit versnelt het ontdooien behoorlijk. Bereiden kan vervolgens in de oven of in de pan. 

Meer oplossingen en tips over vis bereiden.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudproblemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment