Anti Aanbaklaag Schoonmaken

De modernste pannen zijn voorzien van een anti-aanbak laag. Wij helpen onze bezoekers graag met het voorkomen van aantasting van deze anti-aanbaklaag. Ook info over of een pan met een anti- aanbak laag wel of niet in de vaatwasser kan. 

Hoe maak je een aangekoekte anti-aanbaklaag van een pan schoon?

aanbaklaag pan
Een Aanbaklaag van een Pan mag niet verloren gaan

Pannen met anti-aanbaklaag zijn superhandig. Wat vet erin en bakken maar! Toch kun je ook met deze pan dingen laten aanbranden, waardoor de pan smerig wordt en er vieze zwarte vlekken in komen.

Om vlekken van de anti-aanbaklaag te verwijderen kook je een kopje water met twee eetlepels bakpoeder in de pan. Na 15 minuten zachtjes koken, spoel je de pan grondig af en droogt deze af. Om de levensduur van de pan te verlengen kun je de pan daarna invetten met slaolie.

Je kunt ook proberen de pan schoon te krijgen door te scrubben met een halve citroen waarop je wat zout hebt gestrooid.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Roer niet in de pan met scherpe voorwerpen. Als de anti aanbak-laag van de pan beschadigd is, kun je de pan beter weggooien. Vlees bakt dan namelijk sneller aan in deze pan en dit zorgt ervoor dat er kankerverwekkende stoffen vrijkomen. Beter gebruik je een houten spatel.

Meer oplossingen en tips over pannen reinigen met anti aanbaklaag

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring om een aangekoekte anti-aanbaklaag weer schoon te krijgen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Leave a Comment