WC borstel bruin

Soms verkleuren WC borstels na verloop van tijd en worden sommige WC borstels bruin van kleur: dit komt door verkalking, maar wat kan je er tegen doen.

Hoe voorkom je dat een WC borstel bruin wordt?

WC borstels verkleuren nou eenmaal na verloop van tijd door de kalkvorming er op en door dat verkalking weer een goed hechtingsoppervlak biedt voor ander klein vuil.

Omdat tegen te gaan kan je bijvoorbeeld de wc borstel in bleekwater laten weken, ook schijnt WC-eend goed te werken tegen de verkalking van WC borstels.

Andere opties is om een zwarte WC borstel te kopen, dan valt de verkleuring niet op. Ook gewoon regelmatig een nieuwe WC borstel kopen (kan voordelig) is een hygiënische en goede optie.

Je kan ook de water koken aanzetten en de wc borstel daarna in een emmer zetten met het gekookte water en even laten weken. Wel even goed opletten wat je daarna met de emmer doet.

Oplossingen en tips om bruine wc borstels te voorkomen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment