Uggs Onderhouden

Als je van die fijne mooie Uggs hebt dan wil je ze – als het even kan – zo lang mogelijk goed houden. Het zijn immers ook best prijzige schoenen. Op deze pagina vindt je veel tips die ervoor zorgen dat je jouw uggs beter kan onderhouden en schoonmaken.

Uggs schoonmaken: Hoe kan ik Uggs het beste onderhouden?

uggs onderhouden

10 tips om je Uggs goed te onderhouden

 1. Behandel je Uggs met een water- en vlek afstotend middel
  Vanaf het moment dat je je nieuwe Uggs uit de doos haalt, moet je ze gelijk behandelen met een water- en vlek afstotend middel. Dit zorgt er voor dat veelvoorkomende problemen zoals vlekken niet op de Uggs kunnen nestelen en dit scheelt jou in de lange termijn een hoop schoonmaakwerk.
 2. Week Uggs nooit in water
  Hoewel Uggs in de winter je voeten lekker warm houden, is het verstandig om sneeuw of heftige regenbuien te vermijden. Als de schoen te lang in water heeft geweekt laat dit namelijk een watervlek achter die erg hardnekkig is. Daarnaast kan het ook zorgen dat je laarzen uit vorm raken en de kleefstof van de laars verzwakt.
 3. Plaats Uggs niet onder een directe warmtebron
  Een radiator, een elektrische kachel en vooral de zon zullen zorgen dat de kleur van jouw Uggs vervagen en daarnaast kunnen de suède, leer en schapenvacht materialen er erg droog en broos worden. Lopen in de zon is prima maar het wordt afgeraden om je Uggs te bewaren in direct zonlicht.
 4. Breng reinigingsproducten nooit rechtstreeks aan
  Als je Uggs schoonmaakt, breng dan eerst de reinigingsoplossing aan op een spons of doek. Het direct aanbrengen van reinigingsproducten kan namelijk een risico creëren om vlekken achter te laten op je laarzen.
 5. Gebruik een borstel met zachte haren
  Een harde, grove of stalen borstel zal effectief werken om vlekken te verwijderen, maar het kan ook zorgen voor permanente krassen op je laars.
 6. Laat je laarzen drogen voordat je ze opbergt
  Door de laarzen volledig te laten opdrogen in een open ruimte voordat je ze opbergt voorkom je dat er tijdens het droogproces schimmels op de laarzen ontstaan. Daarnaast zal de laars ook sneller drogen in de open lucht dan in een kast.
 7. Vermijd vuil op Uggs gemaakt van schapenvacht
  Helaas zijn de Ugg-laarzen, vooral het klassieke model, niet bedoeld om gedragen te worden in de regen, sneeuw of tijdens een wandeltocht in het bos. Door je laarzen niet tijdens zulke activiteiten te dragen voorkom je klassen, schuren en vuil op je Uggs
 8. Draag sokken in je Uggs
  Het dragen van sokken zal er voor zorgen dat je Uggs niet ongewenste geurtjes krijgen. Als je liever met blote voeten in de laars gaat, zorgt er dan voor dat je ze met grote regelmaat behandeld met geur-absorberende middelen.
 9. Vul je laars met papier of opgerolde handdoeken
  Dit helpt de Uggs om de vorm te behouden en zorgt dat er geen permanente ongewenste kreukels in de laars komen.
 10. Gebruik een schoonmaakservice
  Als je twijfelt over het verwijderen van bepaalde vlekken, kan het verstandig zijn om je Uggs naar een professional te brengen. Dit zorgt voor een gegarandeerd geslaagd resultaat en voorkomt extra stress voor jou.

Tips voor het schoonmaken van jouw Uggs

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment