Mollen verjagen

Mollen kunnen je mooie gazon om zeep helpen of de tuinplanten en groenten laten verdwijnen. Maar hoe kom je van die molshopen en mollen in je tuin af? We zochten de beste tips om mollen uit je tuin te verjagen bij elkaar.

Hoe kun je mollen verjagen zodat deze niet meer in je tuin komen?

mollen uit je tuin verjagen
Probeer met deze tips mollen uit je tuin te verjagen

Mollen in je tuin, ook al lijken ze hinderlijk en veroorzaken ze molshopen, ze zijn eigenlijk goed voor je tuin, ze woelen de grond om waardoor er meer lucht / zuurstof bij de grond komt en verlossen je van veel insecten. Maar als je een perfect strak groen gazonnetje wil kunnen mollen behoorlijk vervelend zijn.

Met de onderstaande tips hopen we dat je de mollen kunt verjagen.

  1. Planten en bomen: mollen zijn juist gek op een perfect glad gazonnetje, en hebben een hekel aan door wortels van planten en bomen heen te graven. Overweeg dan ook wat aanplanting in en rondom je tuin.
  2. Mollennet: word je echt helemaal gek van mollen dan kun je ook overwegen een mollennet in te graven. Diervriendelijk maar relatief kostbaar.
  3. Katten: naast muizen hebben ook mollen een hekel aan katten, met een kat ben je snel van mollen af.
  4. Mollentriller: speciale apparaten die trillingen in je tuin veroorzaken. Mollen hebben hier een hekel aan, daarom zitten ze ook vrijwel nooit dichtbij grote wegen.
  5. Gebruik geen gif: dit kan ook andere dieren uit de buurt schaden, daarbij is het niet diervriendelijk
  6. Knoflook en water: Knoflook en water in de molshopen gooien zijn manieren die ook zouden werken, maar hier hebben wij zelf nog nooit de bevestiging over gekregen. Mollen hebben sowieso een hekel aan sterke geuren.
  7. Doek in ammonia: in de molshoop stoppen, juist omdat mollen zo'n hekel aan sterke geuren hebben zou dit werken.

Bekijk hier de boven aangeraden producten tegen mollen:

Oplossingen en tips voor mollen in je tuin.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment