DUPLO Opbergen

Velen zullen het wel herkennen. Je loopt door het huis en ineens struikel je over een duplo blok. Duplo  is geweldig bouwspeelgoed. Ze leren kinderen van alle leeftijden vaardigheden aan om te creëren en ze werken als een training voor het creatieve brein. Kinderen kunnen urenlang bezig zijn met duplo, maar dit wonder speelgoed is ook een materiaal wat heel wat tijd kan kosten om op te ruimen. Duplo opslag moet functioneel zijn, maar het is absoluut noodzakelijk om een manier te vinden die jouw kind daadwerkelijk zal gebruiken.

Hoe kun je DUPLO het beste opruimen en/of opbergen?

duplo

1) Een Duplo opbergtafel

Een opbergtafel met stoelen. Als je op zoek bent naar een comfortabele plek voor je kinderen om op te bouwen terwijl je de duplo binnen handbereik houdt, dan is de duplo opbergtafel een handige werkplek. Het meubel is voorzien van een tafelblad met een speciaal Duplo reliëf waar de kinderen direct hun duplo creaties op kunnen vastzetten. De tafels hebben ruime lades aan de onderkant van het tafelblad waar de kinderen na het spelen in een beweging al hun duplo blokken in kunnen stoppen. Het tafelblad is daarnaast ook multifunctioneel want je hoeft het niet alleen voor duplo te gebruiken. Als je kind zin heeft om te tekenen draai je het tafelblad gewoon om.

2) De opbergzak

Het voordeel van duplo is dat een kind het overal kan spelen. Het maakt niet uit of je thuis bent, op de koffie gaat bij oma of naar een verjaardag gaat, de duplo blokken houden je kind altijd geconcentreerd bezig. Een opbergtas is dus een ideaal idee als jij vaak op pad gaat met je kind naar vrienden of familie. Zodra je kind thuis klaar is met het spelen met de duplo, kunnen alle blokken direct in de opbergtas worden opgeruimd. Het fijne hiervan is dat een tas perfect is om mee te nemen. Zodra je ergens op bezoek gaat hoef je alleen maar de tas mee te nemen, de rits van de tas te openen als jij op plaats van bestemming bent en ineens verandert het in een speelparadijs voor je kind. Als je een grote verzameling in huis hebt kun je er voor kiezen om een opbergtas aan te schaffen met verschillende ritssluitingen zodat je de blokken kunt ordenen op formaat of kleur.

3) Een duplo opbergdoos

Als je je overvolle duplo probleem wilt aanpakken, lijkt het voor de hand liggend om te kiezen voor een grote doos. Dit is een van voor de hand liggende maar effectieve opties. Een opbergdoos is aan te schaffen in allerlei verschillende maten en modellen. Je hebt zelf in de hand of je kiest voor een doorzichtige doos of dat je liever een mand in huis haalt die beter aansluit bij jouw interieur. Zodra je kind klaar is met spelen, leg je alle blokken terug in de doos. De doos kan je opbergen in de kast, maar je kunt er ook altijd voor kiezen een doos aan te schaffen die je bijvoorbeeld onder een bank kunt schuiven. Als je een grote collectie aan duplo hebt, kun je er voor kiezen om verschillende opbergdozen aan te schaffen zodat je de duplo kunt ordenen op kleur of maat.

4) Een Duplo opbergkar

Als je op zoek bent naar een duplo opberg methoden die anders is dan de standaardoplossingen die alle stukken samen in één grote ruimte mengen? Kies dan voor een opberg kar. De opberg kar is een kar die voorzien is van een aantal lades. Je kunt er voor kiezen om alle lades te vullen met duplo die gesorteerd is op kleur of formaat of je kunt er voor kiezen om helemaal geen methoden toe te passen. Als je wel kiest voor een sorteermethoden, kun je op iedere laden een etiketten plakken die aangeeft welke soort kleur of welke soort duplo blok je in die lade terug zult vinden. De meeste lades zijn voorzien van wieltjes aan de onderkant waardoor je ze gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt rollen.

Bekijk ook naar handige manieren om LEGO op te bergen

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor Duplo opslaan

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment