Tapijt Reinigen en Schoonmaken

Tips voor het reinigen van losliggend en vastliggend tapijt. Ook tips voor het reinigen van vlekken in het tapijt. Alles wat je moet weten om dat oude kleed weer nieuw te krijgen. 

Hoe kun je tapijt het beste reinigen en vlekvrij maken?

Tapijt Reinigen
Als je Tapijt Reinigt moet je niet per ongeluk een klein poesje meereinigen.

Voor het reinigen van een (losliggend) tapijt werkt de oude vertrouwde mattenklopper nog het beste. Neem het tapijt van de grond en hang het ergens op (bij voorkeur buiten). Klop het tapijt vervolgens vanaf de onderkant uit. De eventuele eieren van motten en tapijtkevers worden door het kloppen verwijderd.

Mocht het bovenstaande teveel werk zijn, of als het niet mogelijk is om je tapijt op te nemen (bv. vastgelijmd), dan kun je gebruik maken van chemische tapijtreinigers. Deze zijn te krijgen in poeder- en schuimvorm. Beide vormen doden het ongedierte (huismijt, motten, enz.) die zich na verloop van tijd in je tapijt hebben genesteld.

Een andere optie is het huren van een tapijtreiniger. Dit apparaat reinigt tapijt grondig en voorzichtig. Zoek van tevoren wel even uit of de stoffen die zich in het wasmiddel van de reiniger bevinden niet reageren met de verf in je tapijt.

Tapijt Vlekken Verwijderen

Vlekken in je tapijt verwijder je door deze met behulp van een spons in te wrijven met ossegalzeep. Neem de plek daarna af met water met azijn. Natuurlijk zijn er ook vlekverwijderaars voor tapijt die zeer goed werken. 

Tapijt Franjes Mooi Houden

Kam de franjes van je tapijt nooit met een metalen kam. Hierdoor slijten de draden sneller en gaan ze na verloop van tijd loslaten. Het beste kun je de rand van het tapijt opnemen en weer terugslaan. Als dit niet helpt dan kun je de franjes het beste kammen met een zachte borstel.

Oplossingen en tips voor Tapijt Reinigers en Schoonmaak

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment