Pissebedden verjagen

Pissebedden behoren tot de schaaldieren net als bijvoorbeeld krabben en garnalen. Eigenlijk zij het hele fascinerende beestjes als je er wat over leest. Toch heb je ze liever onder een bloempot in de tuin, dan binnen in je eigen huis. Daarom leggen we je op deze pagina uit wat je kunt doen als je binnen in huis pissebedden hebt.

Wat doe ik aan pissebedden in mijn huis?

pissebed

Als er af en toe een pissebed in je huis zit, is dat echt geen probleem. De beestjes gaan ’s nachts op zoek naar voedsel en misschien verdwaald er wel eens eentje. Als het er veel zijn of regelmatig voorkomt, dan kan het wel een probleem vormen. Hoewel probleem een groot woord is voor het beestje dat verder niet schadelijk is.

Hoge luchtvochtigheid en voedselbronnen

Als veel je pissebedden in je huis tegenkomt dan is dat vaak te wijten aan een te hoge luchtvochtigheid en een voedselbron waar ze op afkomen. Dat zijn plantenresten maar ook rottende kozijnen. Voorkom dus dat dit in je huis aanwezig is door goed onderhoud en even op te letten of je niet bepaalde planten hebt waar ze op afkomen.

Kieren en gaten

Als er een pissebeddenfamilie onder een potje schuilt bij een opening richting jouw huis, dan is de kans groot dat ze weleens naar binnen wandelen. Controleer dus zowel de gaten en kieren en of de pissebedden zich bijvoorbeeld in grote getale bij een luchtrooster begeven.

Pissebedden vangen

  • Als je een pissebed ziet lopen, laten deze dan op een A4 papiertje wandelen en zet de pissebed vervolgens buiten.
  • Als je ze in de nacht wil vangen, dan kun je een halve appel op de grond leggen die een beetje is uitgehold. Daar zullen ze naartoe kruipen. 

Oplossingen en tips tegen pissebedden in huis

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment