Mieren bestrijden in huis

Het komt in de zomer vaak voor dat mieren ergens hun weg naar binnen weten te vinden en in een spoor naar de keuken of eettafel lopen. Je kunt op zoek gaan naar het gaatje waar ze vandaan komen en dit dichten. Als dat lastig blijkt zijn er een paar huismiddeltjes die je kunnen helpen tegen het mierenprobleem. Bekijk de 8 middeltjes hieronder. 

Het bestrijden van mieren in jouw huis met huismiddeltjes

mier in huis1. Krijt
Een van de huismiddeltjes om van mieren af te komen, is door krijt te gebruiken. Krijt bevat namelijk calciumcarbonaat, deze stof zorgt er voor dat mieren op een afstand blijven. Maal krijt in poedervorm en spuit het op plaatsen waar mieren binnenkomen of teken met een krijtje bij deze ingangen.

2. Citroenen
Pers het sap uit een citroen of leg verschillende citroenschillen op locaties waar het mogelijk is dat mieren binnen kunnen komen. Ook kun je wat citroensap toevoegen aan het sopje waar je de vloeren mee schoonmaakt. Mieren vinden de zure geur van het citroensap erg vies en zullen dus zeker wegblijven. Zure en bittere geuren houdt de mier weg, maar suiker varianten zijn de favoriet van de mier. Het is dus van belang dat je geen zoetigheid blootstelt op deze plekken.

3. Sinaasappelen
Sinaasappelen hebben dezelfde werken als citroen. Ze houden die mieren weg van jouw huis. Maak een pasta van een kopje warm water en een paar sinaasappelschillen. Verspreid deze pasta rond de ingangspunten van de mieren en veeg het daarna af. Je kunt ook de sinaasappelschillen op de keuken plaat leggen.

4. Peper
Mieren zijn dol op suiker, maar ze hebben een echte hekel aan peper. Strooi peper op plekken waar mieren jouw huis binnenkomen. Dit zal helpen bij het wegwerken van mieren. Cayennepeper of zwarte peper worden het meest gehaat door mieren. Je kunt ook een spray-oplossing maken met water en paper en dit op dezelfde plekken sprayen.

5. Zout
Het strooien van zout in de buurt van hoekjes waar mieren het huis binnenkomen, helpt mieren weg te houden. Tafelzout is een van de goedkoopste producten op dit lijstje en is erg effectief. Het enige wat je hoeft te doen, is water koken en hier een grote hoeveelheid zout aan toevoegen. Roer tot het is opgelost en giet het in een verstuiver. Dit mengsel kun je spuiten op iedere plek waar mieren de neiging kunnen hebben om binnen te komen.

6. Witte azijn
Mieren kunnen de geur van witte azijn niet verdragen. Maak daarom een oplossing van gelijke hoeveelheid water en witte azijn. Voer er een paar druppels essentiële olie aan toe en schud het goed. Deze oplossing kun je spuiten op punten waar mieren binnenkomen. Dit proces kun je meerdere keren per dag herhalen om er zeker van te zijn dat de geur blijft hangen.

7. Kaneel
Je kunt kruidnagel en kaneel leggen bij de plekken waar mieren mogelijk naar binnen kunnen komen. Deze methode zorgt er ook gelijk voor dat de geur in je huis meere aards en natuurlijk ruikt. Kaneel staat erg bekend als een effectief middel om zelf mieren te bestrijden. Dit komt vooral omdat mieren sterke geuren zoals kaneel niet goed kunnen verdragen. Voor een effectiever resultaat is het ook mogelijk om essentiële olie toe te voegen aan de kaneelpoeder, zodat het een nog sterkere geur afgeeft voor de mieren.

8. Pepermunt
Pepermunt staat bekend als een insecten verdrijvend product wat je goed kan helpen bij het bestrijden van de mieren. Mieren kunnen de geur van pepermunt niet aan en zullen dus zeker gebieden ontwijken die deze geur bevatten. Je kunt het pepermunt mengsel maken door tien druppels essentiële pepermunt olie te mengen met wat water. Spray dit mengsel overal waar mieren mogelijk naar binnen kunnen dringen.

Oplossingen en tips voor het verjagen van mieren in huis

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment