Verwijderen ketelsteen

Ketelsteen / kalkaanslag is een aanslag die ontstaat tijdens het koken van water, zo vind je het dus onder meer in je waterkoker, ketel en bijvoorbeeld in pannen. Maar hoe kom je van ketelsteen af?

Hoe krijg je kalkaanslag / ketelsteen weg?

waterkoker

Ketelsteen (ofwel kalkaanslag in metalen ketels) is te verwijderen door een laag van ca. 5 cm. azijn in de ketel of waterkoker te doen en dit een dag te laten intrekken.

Na deze dag brengt u de inhoud aan de kook en laat alle vloeistof uitdampen. Na het koken dient u de ketel met schoon water na te spoelen.

Kalkaanslag / ketelsteen vormt zich sneller bij hard water – water met veel calcium en magnesium ionen. Je kan ook een waterontharder aanschaffen als je veel last hebt van ketelsteen.

  • Oma's advies: het ontstaan van alkaanslag en ketelsteen kan je voorkomen door een lege oesterschelp in de ketel te doen. 

Oplossingen en tips om ketelsteen / kalkaanslag aan te pakken in bv een waterkoker.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment