Volg ons via
 
 

Appeltaart

Appeltaart | recept voor de lekkerste zelfgebakken appeltaart.

De lekkerste appeltaart bak je natuurlijk zelf. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke appeltaart.

Ingredienten

350 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram suiker
beetje zout
250 gram boter
1 kilo appels
kaneel
2 zakjes vanillesuiker
rozijnen
sap van halve citroen
halve pot abrikozenjam

Bereidingswijze

Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng de stukjes met kaneel, citroensap, vanillesuiker en rozijnen. Warm de oven voor op 180 graden. 

Meng het bakmeel, de suiker, het zout en de boter tot een samenhangend deeg. Vet een bakvorm in van ca. 24 cm. Gebruik 3/4 van het deeg voor de bekleding van de bodem en de zijkant van de vorm en voeg het appelmengsel toe. Maak van de rest van het deeg repen om bovenop de appels te leggen. 

Bak de taart 60 minuten op 180 graden en daarna nog 15 minuten op 160 graden. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de nog warme taart dik met de jam. 

Succes en smul ze!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-11-2005
Hits: 4403
Categorie: 
Taart en vlaai, Herfst
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
appeltaart, recept appeltaart, zelfgebakken appeltaart, appeltaart bakken
Gerelateerde artikelen