Volg ons via
 
 

Mexicaanse pindakoek

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Mexicaanse pindakoek . Dit recept kan niet mislukken. Het is ook geschikt voor kinderen om te maken. Alleen met het splitsen van de eieren is misschien wat hulp nodig.

Ingredienten:
250 gram ongezouten pinda's,
250 gram rozijnen,
10 gram koek- en speculaaskruiden of kaneel,
150 zelfrijzend bakmeel,
200 gram rietsuiker uit de Wereldwinkel,
twee volle eetlepels Mexicaanse honing, merk Maya (ook Wereldwinkel) 
5 eieren. 

Bereidingswijze:
Splits de eieren, roer de dooiers schuimig met de suiker. Voeg nu de honing, kruiden, de hele pinda's, de rozijnen en het meel toe. Heel goed en lang roeren. Klop het eiwit stijf, en spatel het heel voorzichtig door de massa. Beboter een bakblik of gebruik bakpapier. Verdeel het deeg over de bakplaat, tot een hoogte van ongeveer 2 centimeter. Verwarm de over voor op 150 °C en bak de koek in ongeveer 3 kwartier tot een uur lichtbruin. Je kunt de koek meteen in reepjes snijden en laten afkoelen.

Hoe langer je hem bewaart hoe lekkerder hij wordt. Maar waarschijnlijk is hij al heel snel op, zo lekker is ie!

Met dank aan Vonnie

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-01-2006
Hits: 3398
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen